Τόσο το σώμα μας όσο και η συμπεριφορά μας αλλάζουν και αναδιαμορφώνονται με το πέρασμα του χρόνου. Κάθε δεκαετία κρύβει διαφορετικές πτυχές της σεξουαλικότητας, που διαφοροποιούνται ανάλογα με το φύλο.

Για τις γυναίκες η δεκαετία των 20 φαίνεται να αποτελεί τη βάση για την άνθιση της σεξουαλικής τους ζωής. Στη δεκαετία των 30 η σεξουαλικότητα δρα σαν ένα ενεργό ηφαίστειο, το οποίο αρχίζει να καταλαγιάζει μπαίνοντας στην δεκαετία των 40. Από την ηλικία των 50 και μετά η εμμηνόπαυση επηρρεάζει τη γυναικεία σεξουαλικότητα άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά.

Για τους άνδρες τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στα 20 η σεξουαλική διέγερση είναι τόσο συχνή και έντονη που η ηλικία αυτή προσφέρεται για πειραματισμούς. Στα 30 η σεξουαλική επιθυμία είναι πιο ώριμη και συνειδητοποιημένη. Η είσοδος στα 40 τοποθετεί τη σεξουαλικότητα σε δεύτερη μοίρα καθώς ο ζήλος για επαγγελματική καταξίωση μοίαζει να αποτελεί προτεραιότητα. Από τη ηλικία των 50 και έπειτα η κλιμακτήριος σε συνδυασμό με τις επερχόμενες βιολογικές αλλαγές περιορίζουν τη σεξουαλική έκφραση.

Ποιος όμως μπορει να καθορίζει το χρόνο εκτός από τον ίδιο μας τον εαυτό; Είμαστε όσο νιώθουμε… γι’αυτό και η σεξουαλικότητά μας μπορεί να παραμένει πάντα εκείνο το ενεργό ηφαίστειο των 20 μας χρόνων.

Πηγή: markos.tv