ΕΟΦ: Τι ισχύει για τις ονομασίες των συμπληρωμάτων διατροφής

Δεν γίνεται αποδεκτή η χρήση προσφυμάτων


ΥΓΕΙΑ
14:09
11/10/2019
ΕΟΦ: Τι ισχύει για τις ονομασίες των συμπληρωμάτων διατροφής
3
loading

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων υπενθυμίζει στους θέτοντες σε κυκλοφορία συμπληρώματα διατροφής στην Ελλάδα ότι οι εμπορικές ονομασίες αυτών δεν πρέπει να αποτελούν, να περιλαμβάνουν ή να υπαινίσσονται μη επιτρεπόμενους ισχυρισμούς διατροφής ή υγείας.

Συγκεκριμένα: «Ισχυρισμός υγείας είναι κάθε εθελοντικό εμπορικό μήνυμα ή απεικόνιση οποιασδήποτε μορφής, όπως λέξεις, δηλώσεις, εικόνες, λογότυπα κ.λπ., που δηλώνουν, υπαινίσσονται ή συνεπάγονται ότι υπάρχει σχέση με το συμπλήρωμα διατροφής που αφορά ο ισχυρισμός υγείας».

Στο πνεύμα αυτό, αναφέρει ο ΕΟΦ δεν γίνεται αποδεκτή η χρήση προσφυμάτων (π.χ. slim) που αποδίδουν στο προϊόν ισχυρισμούς που αφορούν: «Σε αδυνάτισμα ή σε έλεγχο του βάρους ή σε μείωση του αισθήματος πείνας ή σε αύξηση του αισθήματος κορεσμού ή σε μείωση της διαθέσιμης ενέργειας από τη δίαιτα, εκτός εάν αυτοί i) βασίζονται σε γενικώς αποδεκτά επιστημονικά στοιχεία και ii) είναι ευκόλως κατανοητοί από το μέσο καταναλωτή».

Επίσης «οι ισχυρισμοί που αναφέρονται στο ρυθμό ή την ποσότητα απώλειας βάρους» .

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Ποσο παει?

    Κυριε εφοπλιστα, ποσο? Ποσο λαδι χρειαζεται ενα φαναρι για να σταματα την ροη η να την ξεκινα ο γρηγορης και ο σταματης?

  2. avatar Ποσο κοστιζει εκει πανω?

    Για να κανετε οτι δε βλεπετε? Αλλα και για να βλεπετε αυτα που σας λενε για νεους παικτες, οι παλιοι φιλοι σας με τις εμπορικες ονομασιες ισχυρισμους? Ποσο?

  3. avatar Ονομα

    Το ιδιο επρεπε να ισχύει για τους ψεύτικους ισχυρισμούς των εμπόρων θεού που εξαπατούν τους αφελείς με τα γνωστά παραμύθια και ΕΙΔΙΚΑ τους ανηλίκους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει