Μέχρι ποια ώρα μπορούμε να τρώμε βραδινό γεύμα

Οι απόψεις διίστανται


ΥΓΕΙΑ
10:49
24/08/2019
Μέχρι ποια ώρα μπορούμε να τρώμε βραδινό γεύμα
4
loading

Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί διάφοροι ισχυρισμοί αναφορικά με την επίδραση της κατανάλωσης βραδινού γεύματος στο βάρος, ενώ οι απόψεις για το μέχρι ποια ώρα μπορούμε να τρώμε το βράδυ, διίστανται.

Στην πραγματικότητα, όμως, ούτε το δείπνο ούτε η ώρα κατανάλωσής του καθορίζουν εάν κανείς θα χάσει ή θα πάρει βάρος. Γι’ αυτό, ευθύνεται το ισοζύγιο ενέργειας, η διαφορά δηλαδή μεταξύ των θερμίδων που προσλαμβάνουμε μέσα στη μέρα κι εκείνων που δαπανάμε για τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού και την άσκηση.

Γενικά, θα λέγαμε πως είναι προτιμότερο να καταναλώνει κανείς το μεγαλύτερο γεύμα της μέρας το μεσημέρι. Ωστόσο, όταν οι υποχρεώσεις δεν το επιτρέπουν, δε συνεπάγεται πως θα πρέπει κανείς να παραλείψει το βραδινό. Αντίθετα μάλιστα, η παρατεταμένη νηστεία, αφενός δε βοηθά στην καλύτερη διαχείριση των επιπέδων γλυκόζης και αφετέρου, μπορεί να οδηγήσει σε εντονότερο αίσθημα πείνας την επόμενη μέρα, με αποτέλεσμα την υπερκατανάλωση τροφής και θερμίδων.

Έτσι λοιπόν, δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονικό όριο μετά από το οποίο «απαγορεύεται» η κατανάλωση τροφής. Ωστόσο, είναι σημαντικό το βραδινό να προηγείται του ύπνου τουλάχιστον 2-3 ώρες, ώστε να μεσολαβήσει ο απαραίτητος χρόνος για την πέψη.

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Lxί

  Ότι ώρα θέλουμε όλα στα γονίδια είναι.

 2. avatar nv

  ΜΑΣ ΦΩΤΗΣΕΣ

 3. avatar jasmine

  Ελαφρύ βραδινό με σαλάτα ως τις 8 η βραδινό ως τις 6

 4. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  Αν οπωσδηποτε,
  επιλεγουμε ψαρι αντι κρεατος.
  Το συνιστα και ο σοφος λαος μας :
  ''Πολλα τα ετη (σας), Δεσποτα, και ψαρι να δειπνησεις !"

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει