Το κάταγμα είναι από τις πιο επίπονες εμπειρίες στη ζωή ενός ανθρώπου και μια εμπειρία που σίγουρα δεν θα θέλαμε να έχουμε.

Τι γίνεται όμως αν μας συμβεί; Ας δούμε μερικά πράγματα που όλοι χρειάζεται να γνωρίζουμε.

Συχνότερα στις μεγαλύτερες ηλικίες

Τα κατάγματα συμβαίνουν συχνότερα στις μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς η οστική μάζα αδυνατίζει και οι μύες επίσης. Η καλή υγεία των οστών και ένα καλογυμνασμένο σώμα βοηθούν στην αποφυγή τους.

Κρυφοί κίνδυνοι

Ενώ η αποκατάσταση της θέσης των οστών μετά από ένα κάταγμα γίνεται με αξιοθαύμαστη ακρίβεια στις μέρες μας, εξακολουθούν να υφίστανται κάποιοι σημαντικοί κρυφοί κίνδυνοι, όπως η θρόμβωση αρτηριών και η απώλεια ασβεστίου από το σύνολο του σκελετού.

Θρόμβωση αρτηριών:

Όσο μεγαλύτερος ο χρόνος αποκατάστασης ενός κατάγματος και ο χρόνος που επιβάλλεται ακινησία, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος θρόμβωσης, με τις επιπλοκές που μπορεί να φέρει(εγκεφαλικό/πνευμονική εμβολή/καρδιακό επεισόδιο).

Με κατάλληλη αντιπηκτική αγωγή και όσο λιγότερο μείνουμε σε ακινησία και όσο πιο γρήγορα θρέψει το κάταγμα, τόσο μειώνουμε τον κίνδυνο των θρομβώσεων.

Απώλεια ασβεστίου από το σύνολο του σκελετού:

Σε ένα κάταγμα, ασβέστιο από το σύνολο του σκελετού κινητοποιείται για να ασβεστοποιηθεί πιο γρήγορα το σπασμένο οστό. Όμως παράλληλα μεγάλο μέρος του ασβεστίου αυτού αποβάλλεται λόγω των ειδικών μηχανισμών του σώματος που ρυθμίζουν την περιεκτικότητα του αίματος σε ασβέστιο.

Τα οστά μπορεί να θρέψουν ελλιπώς, με κακής ποιότητας νεοσχηματισμένο οστό σε περίπτωση έλλειψης ασβεστίου.

Έτσι η συμπληρωματική λήψη ασβεστίου κατά την αποκατάσταση ενός κατάγματος είναι σημαντική για την πρόληψη απώλειας οστική μάζας από το σύνολο του σκελετού.

Colabone, ένα καινοτόμο προϊόν για γρήγορη αποκατάσταση καταγμάτων

Η γερμανική εταιρία Gelita ανακάλυψε το πρωτοποριακό βιοενεργό πεπτίδιο Fortibone που διεγείρει την ανάπτυξη των οστών και σε συνεργασία με την Vivapharm SA ανέπτυξαν ένα πρωτοπόρο προϊόν για την υγεία των οστών και την γρήγορη και ποιοτική αποκατάσταση των καταγμάτων.

Τα ειδικά βιοενέργα πεπτίδια Fortibone διεγείρουν την διαδικασία αποκατάστασης των σπασμένων οστών και παράλληλα προμηθεύουν την πλήρη συνταγή θρέψης που χρειάζεται το σώμα μας για την αποκατάσταση του κατάγματος.

Το υψηλής ποιότητας, άμεσα απορροφήσιμο γαλακτικό ασβέστιο που περιέχει καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του σκελετού μας και η βιταμίνη D3 σε συνδυασμό με τα βιοενεργά πετίδια Fortibone, φροντίζει για την χρησιμοποίησή του εκεί που χρειάζεται.

Το αποτέλεσμα, εντυπωσιακό και φαίνεται στις ακτινογραφίες! Η αποκατάσταση του κατάγματος επιταχύνεται σημαντικά και το νεοσχηματιζόμενο οστό είναι καλύτερης ποιότητας, πιο γερό και ανθεκτικό.

Η ταχύτερη αποκατάσταση από κατάγματα βοηθά να μειωθούν οι κίνδυνοι των θρομβώσεων, ενώ η ποιοτική αποκατάσταση του σπασμένου οστού προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το COLABONE είναι ένα προϊόν χωρίς παρενέργειες που υποστηρίζεται από κλινικές μελέτες και η συσκευασία του περιλαμβάνει 30 φακελάκια (1/ ημέρα).

Πληροφορίες

ΒΙΒΑΦΑΡΜ ΑΕ

Πεντέλης 110, Μαρούσι

vivapharm.gr