Η παρακάτω είδηση δε θα αρέσει σε όσους άντρες έχουν υποστεί περιτομή, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς το γεγονός αυτό τους προσδίδει ένα… μειονέκτημα στο κρεβάτι!

Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ghent οι άντρες που έχουν υποστεί περιτομή είτε στην παιδική ηλικία είτε αργότερα στην ενήλικη ζωή τους, βιώνουν λιγότερο έντονη σεξουαλική ευχαρίστηση και οργασμό σε σχέση με τους υπόλοιπους.

«Με αυτό δεν εννοούμε λιγότερη σεξουαλική δραστηριότητα ή ικανοποίηση, αλλά ευαισθησία» ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Dr Piet Hoebeke.

Τα τρία τέταρτα των αντρών στις ΗΠΑ κάνουν περιτομή, όχι απαραίτητα για θρησκευτικούς λόγους.

Βρετανοί γιατροί υποστηρίζουν ότι παρότι με την περιτομή μπορεί να αποφύγει κανείς μερικούς τύπους μολύνσεων, οι κίνδυνοι που εμπεριέχει αυτή η διαδικασία αντισταθμίζουν τυχόν οφέλη.

Η έρευνα έγινε σε 1.396 άντρες άνω των 18 στο Βέλγιο, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτηματολόγια αναφορικά με το πόσο ευαίσθητο ήταν το μόριό τους, πόσοι έντονους οργασμούς είχαν ή αν ένιωθαν πόνο ή μούδιασμα όταν είχαν στύση.
Από το συνολικό αριθμό των ερωτηθέντων οι 310 άντρες είχαν υποστεί περιτομή.

Μια πιθανή εξήγηση για τη διαφορά στην ευαισθησία που αισθάνονταν οι άντρες είναι ότι η ακροβυστία προστατεύει το πέος από το τρίψιμο στα ρούχα και τα εσώρουχα. Σε όσους όμως έχουν υποστεί περιτομή ενδέχεται το δέρμα στο τμήμα αυτό να έχει γίνει πιο παχύ και ξηρό και κατά συνέπεια λιγότερο ευαίσθητο.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Dr Hoebeke οι άντρες που είχαν υποστεί περιτομή ανέφεραν ότι ένιωθαν περισσότερο πόνο και μούδιασμα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, κάτι που αποδίδεται επίσης στο δέρμα της περιοχής αυτής του πέους. «Με εξέπληξε που κάποιοι αισθάνονται πόνο, δεν το περίμενα» είπε.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής από την άλλη υποστηρίζει ότι τα οφέλη από την περιτομή υπερτερούν των κινδύνων, ωστόσο δεν την προτείνει καθολικά.