Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, λένε οι γιατροί προκειμένου να μας παρακινήσουν να πραγματοποιούμε τσεκ απ και άλλες εξετάσεις ώστε να προλάβουμε τυχόν προβλήματα υγείας.

Ωστόσο, τις συμβουλές αυτές των γιατρών δεν τις ακολουθούν οι πάντες. Μάλιστα, πολλοί αγνοούν τη συχνότητα με την οποία πρέπει να πραγματοποιούνται οι προληπτικές εξετάσεις.

Διαβάστε κάθε πότε πρέπει να πραγματοποιούμε τσεκ απ και άλλες εξετάσεις, ώστε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας και να προστατεύσουμε την υγεία μας.

Εξέταση μαστού: Οι χρόνοι που συστήνουν οι γιατροί ποικίλουν. Η Αμερικάνικη Εταιρία Καρκίνου συστήνει στις γυναίκες άνω των 40 ετών να πραγματοποιούν μια φορά το χρόνο μαστογραφία.

Εξέταση δοντιών:
Η επίσκεψη στον οδοντίατρο πρέπει να γίνεται μια φορά κάθε 6 μήνες.

Παθολογική εξέταση: Επισκεπτόμαστε τον παθολόγο μας, τουλάχιστον μια φορά τα δύο χρόνια προκειμένου να ελέγξουμε την πίεση και τη χοληστερόλη. Εξετάσεις αίματος πραγματοποιούμε το ίδιο διάστημα.

Οφθαλμολογική εξέταση:
Όσοι έχουν κάποια πάθηση στα μάτια, πρέπει να επισκέπτονται οφθαλμίατρο κάθε δύο χρόνια.

Γυναικολογικές εξετάσεις: Οι γυναίκες πρέπει να επισκέπτονται το γυναικολόγο τους μια φορά το χρόνο προκειμένου να πραγματοποιήσουν τεστ ΠΑΠ και κολπική εξέταση.

Ενδοκρινολογική εξέταση:
Πραγματοποιώντας κάθε χρόνο τσεκ τεπ, ελέγχουμε τις τιμές του θυρεοειδούς και ο ενδοκρινολόγος εξετάσει με ψηλάφηση πιθανή διόγκωση του αδένα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.