Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει απώλεια ακοής

Ο κίνδυνος αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των τσιγάρων


ΥΓΕΙΑ
10:02
14/03/2018
Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει απώλεια ακοής
1
loading

Με αυξημένο κίνδυνο απώλειας ακοής συνδέεται το κάπνισμα σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Χουανχουάν Χου του Εθνικού Κέντρου Παγκόσμιας Υγείας και Ιατρικής, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα ερευνών πάνω στον καπνό και στη νικοτίνη «Nicotine & Tobacco Research» ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερα από 50.000 άτομα σε βάθος οκταετίας.

Διαπιστώθηκε ότι η πιθανότητα απώλειας ακοής είναι κατά 1,2 έως 1,6 φορές μεγαλύτερη στους καπνιστές σε σχέση με τους μη καπνιστές. Ο κίνδυνος αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζει κανείς, ενώ μειώνεται πέντε χρόνια αφότου κανείς κόψει το κάπνισμα μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αν ληφθεί υπόψη το μεγάλο μέγεθος του δείγματος, η μακρά χρονική περίοδος παρακολούθησης και η αντικειμενική αξιολόγηση της απώλειας ακοής με ιατρικές εξετάσεις, η μελέτη μας παρέχει ισχυρές ενδείξεις ότι το κάπνισμα συνιστά ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για την απώλεια της ακοής και αναδεικνύει την ανάγκη για έλεγχο του καπνίσματος, έτσι ώστε να προληφθεί ή να καθυστερήσει η εμφάνιση της μειωμένης ακοής στους ανθρώπους», δήλωσε ο δρ Χου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Κικη Ματ….

    Σύμφωνα με δικιά μου έρευνα το τσιγάρο είναι ένα είδος πολυτελείας που προκαλεί ευχαρίστηση στους καπνιστές διασκέδασης..Ο καπνός .Θα ήταν πρέπον να ξεκαθαρίσω την θέση μου απέναντι στη βάρβαρη αντικαπνιστική μέθοδο που επισυνάπτεται πάνω στα προϊόντα καπνού.Βαρβαρες εικόνες..
    Ο μη διαχωρισμός με την έννοια καπνιστής..
    Εάν γίνεται ντεντιμποισμος νόσων;
    Πόσο βλαβερό είναι το τσιγάρο και πόσο η αντικαπνιστική μανιφακτουρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει