Αυτή η θεραπεία για τη φαλάκρα είναι ό,τι πιο τρελό έχει προταθεί

Ιάπωνες ερευνητές βρήκαν το μυστικό στις… πατάτες των McDonald's


ΥΓΕΙΑ
18:37
05/02/2018
Αυτή η θεραπεία για τη φαλάκρα είναι ό,τι πιο τρελό έχει προταθεί
2
loading

Η θεραπεία για τη φαλάκρα μπορεί και να βρέθηκε στο πλέον απροσδόκητο μέρος, αν πιστέψουμε τουλάχιστον την έρευνα του Εθνικού Πανεπιστημίου της Γιοκοχάμα.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι ιάπωνες επιστήμονες βρήκαν ένα χημικό που χρησιμοποιείται στις τηγανιτές πατάτες της γνωστής αλυσίδας και συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων τριχών.

Οι ερευνητές κατάφεραν να αναπτύξουν τρίχες σε ποντίκια χρησιμοποιώντας αυτό που αποκάλεσαν «απλή μέθοδο» χρήσης ανθρώπινων βλαστοκυττάρων, τα οποία απέδωσαν νέους θύλακες ικανούς να δημιουργήσουν τρίχα.

AP_475623205301

Μέσα σε λίγες μέρες τα ποντίκια απέκτησαν τριχωτές πλάτες και κεφάλια και δεν υπάρχουν μάλιστα λόγοι μας λένε να υποθέσουμε πως η τεχνική δεν μπορεί να δουλέψει στους ανθρώπους.

Και όπως αποδείχτηκε, το μεγάλο μυστικό στη μέθοδό τους ήταν το διμεθυλοπολυσιλοξάνιο, ένα συστατικό που ενυπάρχει στις πατάτες των McDonald's και χρησιμοποιείται για λόγους ασφαλείας, αποτρέποντας το μαγειρικό λάδι από το να χαλάει.

Ο καθηγητής Junji Fukuda του Εθνικού Πανεπιστημίου της Γιοκοχάμα επιβεβαίωσε ότι αυτό ήταν το κλειδί του πειράματός τους, καταλήγοντας: «Αυτή η απλή μέθοδος είναι πολύ στιβαρή και υποσχόμενη», ιδιαίτερα στην ανδρογενετική αλωπεκία, την κοινή φαλάκρα δηλαδή.

AP_583896744394

Δεν μας είπε πάντως αν καταναλώνοντας απλώς τις πατάτες των McDonald's θα δουλέψει το πράγμα…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Αστραχάν

    Πάνω που έλεγα να αρχίσω δίαιτα...

  2. avatar σκουπίδια

    Καταναλώνοντας απλώς τις πατάτες των McDonald\'s, θα σταματήσει να δουλεύει \"το πράγμα\"

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει