Γυναίκες που είναι ευάλωτες στην ψωρίαση μπορεί να πρέπει να διακόψουν την κατανάλωση μπύρας και να αναζητήσουν μια ελαφριά μπύρα, καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα η κατανάλωση κανονικής μπύρας αυξάνει τον κίνδυνο ψωρίασης στις γυναίκες κατά 70%.

Ο Dr. Abrar A. Qureshi, από την Ιατρική σχολή του Χάρβαρντ, αξιολόγησε στοιχεία 82.869 γυναικών, ηλικίας 27 έως 44 ετών. Οι ερωτήσεις περιλάμβαναν την ποσότητα και το είδος του αλκοόλ που κατανάλωναν και αν είχαν διαγνωστεί οι γυναίκες με ψωρίαση.

Μέχρι το 2005 οι γυναίκες ανέφεραν 1.150 διαγνώσεις. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν 1.069 από αυτές για ανάλυση και ανακάλυψαν ότι γυναίκες που ανέφεραν κατανάλωση τουλάχιστον 2,3 ποτών την εβδομάδα είχαν 72% υψηλότερο κίνδυνο ψωρίασης σε σχέση με γυναίκες που δεν έπιναν. Ωστόσο, δεν ανακάλυψαν σχέση μεταξύ του κινδύνου ψωρίασης και της ελαφριάς μπύρας, του κόκκινου κρασιού, του άσπρου κρασιού ή του λικέρ.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση 5 ή περισσότερων μπυρών την εβδομάδα αύξανε τον κίνδυνο ψωρίασης κατά 1,8 φορές σε σχέση με τις γυναίκες που δεν κατανάλωναν μπύρα. Όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα περιστατικά ψωρίασης, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο κίνδυνος ψωρίασης ήταν 2,3 φορές υψηλότερος.

Το κριθάρι και άλλα άμυλα περιέχει γλουτένη στην οποία δείχνουν ευαισθησία ορισμένοι άνθρωποι με ψωρίαση. Η ελαφριά μπύρα περιέχει λιγότερα σιτηρά από την κανονική, σημειώνουν οι ερευνητές στο περιοδικό «Archives of Dermatology». Οι ερευνητές δήλωσαν πως γυναίκες με υψηλό κίνδυνο ψωρίασης μπορεί να πρέπει να σκεφτούν την αποφυγή της μεγαλύτερης κατανάλωσης κανονικής μπύρας.

Ορισμένα αλκοολούχα επηρεάζουν τον κίνδυνο άλλων νόσων επίσης. Για παράδειγμα η μπύρα οδηγεί σε μεγαλύτερο κίνδυνο ουρικής αρθρίτιδας σε σχέση με τα ποτά ή το κρασί (αν και η μπύρα μπορεί να είναι καλή για τα οστά).

Πηγή: iatronet.gr