Οι εξωστρεφείς άνθρωποι που βγαίνουν διαρκώς έξω και περνούν την ώρα τους πίνοντας και διασκεδάζοντας δεν είναι πιο ευτυχισμένοι από ανθρώπους που είναι πιο εσωστρεφείς.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που έγινε σε φοιτητές πανεπιστημίου στην Ιντιάνα και η οποία συνέκρινε τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι εξωστρεφείς άνθρωποι με αυτές των εσωστρεφών ατόμων. Προέκυψε μάλιστα ότι οι άνθρωποι που είναι πιο «κλειστοί», στηρίζονται πιο πολύ στους οικογενειακούς δεσμούς και τους φίλους ενώ κάνουν χρήση τεχνικών όπως είναι ο θετικός τρόπος σκέψης.

Επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι φοιτητές που είχαν κάποιο στόχο στη ζωή τους ήταν πιο ευτυχισμένοι από τους υπόλοιπους.

‘Όπως είπαν χαρακτηριστικά: «οι άνθρωποι που αγωνίζονται να πετύχουν έναν στόχο κάνουν κάτι εποικοδομητικό και δεν περνούν όλη την ημέρα βλέποντας τηλεόραση. Επίσης δεν πηγαίνουν σε clubs τόσο πολύ όσο οι υπόλοιποι κι αυτοί οι άνθρωποι είναι συνήθως πιο ευτυχισμένοι».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.