Θερίζουν οι λοιμώξεις στα νοσοκομεία

Πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα!


ΥΓΕΙΑ
11:24
16/04/2011
Θερίζουν οι λοιμώξεις στα νοσοκομεία
1
loading

Στοιχεία-σοκ για τα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά μικρόβια που έχουν γεμίσει τα ελληνικά νοσοκομεία, φέρνει στο φως το πρόγραμμα καταγραφής, που ξεκίνησε το υπουργείο Υγείας. Μέσα σε μόλις τρεις μήνες καταγράφηκαν 229 θάνατοι σε 23 νοσοκομεία, έναντι 174 θανάτων από τη νέα γρίπη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Κόσμος του Επενδυτή», εάν λάβει κάποιος υπόψη ότι τα στοιχεία αφορούν μόνο τις τρεις πιο συνηθισμένες λοιμώξεις, και μόνο το 1/6 των νοσοκομείων, τότε σε ετήσια βάση ο συνολικός αριθμός των θανάτων μπορεί να φθάνει τις 6.000.

Δεν είναι λίγοι οι επιδημιολόγοι που υποστηρίζουν ότι οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις αναδεικνύονται σε πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα.

Κύρια αιτία για την ανάπτυξη των λοιμώξεων είναι η κατάχρηση αντιβιοτικών, τόσο εντός των νοσοκομείων, όσο και εκτός. Άλλη μια αιτία είναι η πλημμελής τήρηση των κανόνων υγιεινής από το προσωπικό των νοσοκομείων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar N1k0ssT

    Αν αυτό είναι αλήθεια τότε θα πρέπει να είναι πρωτοσέλιδο σε ολες τις εφημερίδες και πρώτο θέμα στα κανάλια. Θα αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι είμαστε τριτοκοσμική χώρα. Θα πρέπει λοιπον να είναι πρώτη πρωτεραιότητα για όλους τους εμπλεκόμενους, από τον υπουργό υγείας μέχρι τον τλευταίο νοσηλευτή. Φυσικά δεν πρόκειται να δούμε καμμία διαμαρτηρία και καμμία διαδήλωση σχετικά με αυτά εκτός αν τα κολλήσουν τσόντα σε χρηματικές απαιτήσεις,. Ο Ελληνας ασχολείται μόνο με τα λεφτά του, όχι αν πεθαίνει ο διπλανός.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει