Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις στην καθημερινότητα τους και δυσκολεύονται να παραμείνουν ψυχικά δυνατοί, καθώς κατακλύζονται από διάφορα συναισθήματα και «λυγίζουν» στο τέλος της ημέρας.

Δύο κορυφαίοι ειδικοί στο χώρο της ψυχικής υγείας, ανέφεραν ότι το μυστικό για να παραμένει κάποιος «βράχος» σε οποιαδήποτε κατάσταση, είναι να αποκτήσει αυτοπειθαρχία.

«Οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι έχουν αυτοπειθαρχία. Κάνουν μόνο ωραία πράγματα για τους ανθρώπους που τους φέρονται με σεβασμό», είπε ο 69χρονος ψυχολόγος Daniel Amen, όπου σύμφωνα με τη New York Post έχει διάσημους πελάτες, όπως η Μπέλα Χαντίντ, Τζάστιν Μπίμπερ, Μάιλι Σάιρους και Μέγκαν Τρέινορ

«Αποκτήστε αυτοπειθαρχία και όλος ο κόσμος σας θα αλλάξει προς το καλύτερο», είπε και πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται πάντα κάποιος να λέει «ναι» σε ό,τι του ζητάνε, πόσο μάλλον μόνο και μόνο για να κερδίσει εύνοια.

«Η τοξική θετικότητα σκοτώνει»

Οι απόψεις του 69χρονου ψυχιάτρου αντηχούν τις σκέψεις της ψυχοθεραπεύτριας Ali Honig, που θεωρεί ότι η κουλτούρα της «τοξικής θετικότητας» είναι «δηλητήριο» για την ψυχική υγεία.

«Η έγνοια να ευχαριστήσεις τους πάντες, πόσο μάλλον άτομα με τα οποία δεν είσαι κοντά συναισθηματικά, αγνοεί τα συναισθήματα σου και οδηγεί σε εξουθένωση», είπε χαρακτηριστικά.

«Σε περιορίζει και δεν μπορείς να εκφραστείς», είπε και σημείωσε πως «για να είσαι ψυχικά δυνατός πρέπει να παρατηρείς τι σου αρέσει στους άλλους, όχι τι δεν σου αρέσει. Αν παρατηρείς μόνο τα αρνητικά, θα γκρινιάζεις και θα προσπαθείς να διορθώσεις την κατάσταση, ακόμη κι αν δεν πρέπει».