Δεκάδες παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στη Σάμο και τη Λέσβο, ενώ στη Χίο το Λιμενικό προχώρησε στη σύλληψη 32 ατόμων που στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Συγκεκριμένα, στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Πράσσου της Σάμου εντοπίστηκαν πρωινές ώρες σήμερα 34 παράνομοι μετανάστες. Σκάφος του Λιμενικού εντόπισε ακινητοποιημένη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, μερικοί εκ των οποίων βρίσκονταν στη θάλασσα.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού του Λιμενικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των 34 παράνομων μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου, ενώ η πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος βυθίστηκε.

Επίσης το πρωί της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή Άκρα Κόρακα της Λέσβου εντοπίστηκε φουσκωτή κωπήλατη λέμβο, με 5 επιβαίνοντες, οι οποίοι στη θέα του Λιμενικού έσκισαν τη λέμβο και έπεσαν στη θάλασσα.

Άμεσα οι άνδρες του Λιμενικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των 5 επιβαινόντων, τους οποίους αποβίβασε στον λιμένα Μυτιλήνης, όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής διότι δεν έφεραν νομιμοποιητικά ταξιδιωτικά έγγραφα. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η λέμβος βυθίστηκε.

Την ίδια ώρα, 32 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην Παναγιά Οινουσσών Χίου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα κατόπιν ενημέρωσης από το Στρατιωτικό Παρατηρητήριο νήσου Παναγιά Οινουσσών, πλωτό περιπολικό του Λιμενικού μετέβη στην περιοχή όπου εντόπισε και παρέλαβε 32 παράνομους μετανάστες.

Όλοι τους, αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου, συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.