«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί διαδίδονται τέτοιες ειδήσεις, ανυπόστατες στην πλειοψηφία τους, που το μόνο που καταφέρνουν αυτή τη χρονική στιγμή είναι να τρομοκρατούν τους κατοίκους της περιοχής μας», αναφέρει χαρακτηριστικά στο newsbeast.gr ο αντιδήμαρχος Πάτρας, Γιώργος Σιγαλός.

Και ξεκαθαρίζει ότι δεν εντοπίστηκαν σήμερα μετανάστες που βρήκαν καταφύγιο στο παλιό εργοστάσιο του Λαδόπουλου, μετά την απομάκρυνσή τους από το εργοστάσιο της Πειραϊκής – Πατραϊκής.

«Το συγκεκριμένο χώρο τον φυλάνε υπάλληλοι της δημοτικής Αρχής. Έτσι λοιπόν, σήμερα, πολύ νωρίς το πρωί οι υπάλληλοι αντιλήφθηκαν την παρουσία δύο ή τριών μεταναστών κοντά στις γραμμές του τρένου (Πάτρα – Πύργος, η οποία δεν χρησιμοποιείται πια) και αμέσως, καθώς ήταν καθήκον τους, τηλεφώνησαν στην Αστυνομία». Και τονίζει: «Έτσι έφτασαν στο εργοστάσιο αστυνομικοί, οι οποίοι ερεύνησαν το χώρο, όπως κάνουν και κάθε μέρα, και δεν βρήκαν κανέναν μετανάστη εκεί».

Και καταλήγει: «Κατανοούμε ότι δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα από τη μία στιγμή στην άλλη αλλά προς το παρόν γίνεται δουλειά, η οποία δεν πρέπει να λασπώνεται με ψευδείς ειδήσεις».