Έρχονται διαρκώς λαθρομετανάστες στη χώρα μας. Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο με τα τριάντα κέντρα υποδοχής που θα φιλοξενήσουν τους μετανάστες που έχουν εντοπιστεί από τις Αρχές, καθημερινά υπάρχουν εκατοντάδες που προσπαθούν να περάσουν στα ελληνικά σύνορα με κάθε τρόπο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις δύο τελευταίες μέρες έχουν εντοπιστεί συνολικά περισσότεροι από 200 παράνομοι μετανάστες που επιχείρησαν να μπουν στη χώρα μας αλλά πιάστηκαν από τις Αρχές.

Χθες τα ξημερώματα ιστιοφόρο σκάφος που μετέφερε 60 λαθρομετανάστες (δίνουν τουλάχιστον 5.000 ευρώ στο μεσάζοντα ο καθένας) εντοπίστηκε στη βραχώδη περιοχή στο νησί Αγκίστρι. Δύναμη του Λιμενικού Σώματος, την οποία ειδοποίησαν οι κάτοικοι της περιοχής, περισυνέλεξε τους 60 ανθρώπους, οι οποίοι κρατούνται – προς το παρόν- στο δημοτικό κατάστημα, όπου τους παρασχέθηκε τροφή και νερό.
Και σήμερα φουσκωτό σκάφος με δώδεκα λαθρομετανάστες εντοπίστηκε από αεροπλάνο του Frontex, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας.

Άλλο ένα περιστατικό έγινε στη βραχονησίδα Λεπτό Νησί, ανοιχτά της Ελαφονήσου Λακωνίας. Εκεί άντρες του Λιμενικού εντόπισαν 151 λαθρομετανάστες,  που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος, που είχε προσαράξει.

Πάντως, γίνονται καθημερινά έλεγχοι κοντά στην Πάτρα καθώς εκεί είναι το σημείο όπου μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί οι περισσότεροι λαθρομετανάστες.