Με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο συναντήθηκε αντιπροσωπεία φορέων της Φλώρινας, που εκφράζουν την αντίθεση τους στις προβλέψεις του σχεδίου «Αθηνά» για την πόλη.

Η συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, βουλευτές Φλώρινας, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων της περιοχής.

Στο υπόμνημα που κατέθεσαν στον υπουργό, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι εάν ισχύσουν όσα προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά» η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η μόνη που μένει χωρίς πανεπιστήμιο, παρόλο που στόχος είναι η ύπαρξη ενός ΑΕΙ ανά Περιφέρεια.

Επιπλέον, τονίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχει το χαμηλότερο μέσο ετήσιο κόστος ανά φοιτητή, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων του είναι ιδιόκτητες.

Οι φορείς της Φλώρινας ζητούν την παραμονή του τμήματος Βαλκανικών σπουδών στην Φλώρινα, την παραμονή του τμήματος Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα ή συγχώνευσή του με τα άλλα τμήματα Φυτικής και Ζωικής παραγωγής που εδρεύουν εκεί, καθώς και τη διοικητική αυτοτέλεια των Σχολών του Πανεπιστημίου.

Εξάλλου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης των σπουδαστών, υπό κατάληψη τελεί το ΤΕΙ Καστοριάς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο «Αθηνά».

Αιτήματα είναι να παραμείνει το τμήμα Πληροφορίας και Τεχνολογίας Υπολογιστών στην πόλη της Καστοριάς και να μείνει ως έχει η ταυτότητα και το γνωστικό αντικείμενο των τμημάτων Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας και Διεθνούς Εμπορίου.