Νομοτεχνική βελτίωση δεσμεύτηκε να φέρει σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας για τα μαθήματα της Πληροφορικής και της Χημείας μετά και από παρέμβαση του Βουλευτή της Ν.Δ κ. Κωνσταντόπουλου.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος στις επιχειρούμενες αλλαγές στο ν.4186/2013 ενώ μεταξύ των άλλων επεσήμανε ότι αποτέλεσε για τον ίδιο δυσάρεστη έκπληξη η αντιμετώπιση του εξεταστικού με μεγάλη προχειρότητα, όπως φαίνεται στην τροπολογία με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων διάρθρωσης προγραμμάτων και απολυτηρίων εξετάσεων».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι η τροπολογία « επαναφέρει ένα θέμα, το οποίο εμείς οι ίδιοι συζητήσαμε εξαντλητικά και ψηφίσαμε στο ν.4186/2013 πριν από ένα χρόνο, την εξέταση ενός μαθήματος πληροφορικής διαζευκτικά με τη χημεία στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο εξειδίκευσης των θετικών και τεχνολογικών σπουδών. Καταλήξαμε πριν από ένα χρόνο ότι θα ήταν πιο χρήσιμη για την εκπαίδευση η οριζόντια διδασκαλία της πληροφορικής στο σύνολο των μαθητών ως μάθημα γενικής παιδείας και γι’ αυτό με το νόμο αυξήθηκαν σημαντικά οι ώρες διδασκαλίας της πληροφορικής. Τόσο ο νυν Υπουργός, όπως και ο προηγούμενος Υπουργός, είχαν δεσμευθεί με προηγούμενες δηλώσεις τους».

«Πρέπει άμεσα, κύριε Υπουργέ, να μας φέρετε αυτή την νομοτεχνική βελτίωση που να βγάζει αυτό το διαζευκτικό «ή», που ο μαθητής σ’ αυτήν την κρίσιμη ηλικία, σ’ αυτήν την κριτική ηλικία, θα πρέπει να αποφασίσει αυτός αν θα διαλέξει χημεία ή πληροφορική για το τι θα σπουδάσει αργότερα και να έχουμε φοιτητές ιατρικής ή φυσικομαθηματικών σχολών ή γεωπονικής ή χημικών μηχανικών ή μηχανικών περιβάλλοντος χωρίς γνώσεις χημείας» υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Να σημειώσουμε ότι προηγήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κατά τη διάρκεια της οποίας ο Υπουργός υποσχέθηκε να φέρει νομοτεχνική βελτίωση. Για το θέμα αυτό ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε «Και μόνο που ο ίδιος ο Υπουργός πριν από λίγες ώρες, στη συνάντηση που είχαμε μαζί του, υποσχέθηκε ότι θα φέρει νομοτεχνική βελτίωση, την οποία ακόμη φυσικά δεν είδαμε, αλλά θέλουμε να τη δούμε…»

Ο Υφυπουργός Παιδείας απάντησε ότι η νομοτεχνική βελτίωση θα δοθεί σήμερα το πρωί και ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε με τη σειρά του ότι θέλει να τη δει και να είναι σαφής.