«Αν στην αλλαγή που προωθούμε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενσωματωθεί το Κοινωνικό Σχολείο στο ημερήσιο πρόγραμμα, εκεί τους χρειάζεσαι».

Το παραπάνω δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας αναφερόμενος στις ειδικότητες που θα έχουν προτεραιότητα σε διορισμούς εάν η εκπαίδευση βγει από το 1 προς 10. Ο κ. Λοβέρδος με απόλυτα ειλικρίνεια δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιος ότι στον εσωτερικό πια καταμερισμό που θα κάνουν το Υπουργείο ή τα ιδρύματα, θα έχουν προτεραιότητα ειδικότητες που δεν είναι κύριες.

Ο Υπουργός συνδύασε, όπως προειπώθηκε, τις ανάγκες σε μελλοντικούς διορισμούς εκπαιδευτικών δευτερευουσών ειδικοτήτων με την προώθηση της μεταρρύθμισης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. «Εάν προχωρήσει, είναι απολύτως αναγκαίοι. Εάν δεν προχωρήσει, εκτιμώ ότι η ανάγκη ως προς αυτούς είναι δευτερεύουσα και τα μαθήματα αυτά που αναφέρετε ως μορφή παράλληλης ανάθεσης, μπορούν να τα κάνουν και άλλοι» επεσήμανε ο Υπουργός.

Ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στα πιο πάνω είπε μεταξύ των άλλων:

«Θα μου πείτε ότι αυτό είναι σκληρή απάντηση στους ανθρώπους αυτούς. Εγώ δεν θέλω να λέω ψέματα. Σε μεμονωμένα αιτήματα που ψηφιακώς κατατίθενται στο Υπουργείο μέσα από το διαδίκτυο, έτσι απαντώ, όπως σας απαντώ εδώ, στην Αίθουσα αυτή».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.