Δεν υπήρξαν καθυστερήσεις στην αποστολή των βιβλίων τεχνικών ειδικοτήτων για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων σύμφωνα με γραπτή απάντηση του υπουργού Παιδείας μετά από σχετική ερώτηση.

Σύμφωνα με τον Υπουργό μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου έπρεπε κάθε ΕΠΑΛ να καταχωρήσει το μαθητικό του δυναμικό ανά ειδικότητα στο myschool.

Το ΙΤΥΕ-Διόφαντος έλαβε τα στοιχεία την 1η Οκτωβρίου ωστόσο στις 3 Οκτωβρίου επικαιροποιήθηκαν εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλά σχολεία δεν είχαν τηρήσει την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Σεπτεμβρίου.

Στις 6 Οκτωβρίου ξεκίνησε η συσκευασία των παραγγελιών των σχολικών μονάδων όλης της χώρας και από τις 8 Οκτωβρίου η παράδοση των συσκευασμένων παραγγελιών στους αναδόχους προς διανομή.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση στη διανομή των βιβλίων ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ καθώς αυτά δεν είναι δυνατόν να διανέμονται νωρίτερα από τις 15/10 του σχολικού έτους.

Τέλος γίνεται γνωστό ότι 13 βιβλία ειδικοτήτων διευθετήθηκαν με νεότερες Υπουργικές Αποφάσεις και η διαδικασία αποστολής τους ολοκληρώθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2014.