Το Υπουργείο Παιδείας για το μάθημα της πληροφορικής

Η μείωση των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων σε 4 απέκλεισε την πληροφορική


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
17:19
05/04/2014
Το Υπουργείο Παιδείας για το μάθημα της πληροφορικής
4
loading

Απάντηση για τον αποκλεισμό της πληροφορικής από τα εξεταζόμενα μαθήματα έδωσε το Υπουργείο Παιδείας μετά από σχετική ερώτηση της κα Ξουλίδου βουλευτου των Αν Ελλήνων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο η κατάργηση της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης από το νέο λύκειο και ο περιορισμός των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ –ΤΕΙ σε 4 είχε ως αποτέλεσμα τον εξοβελισμό της πληροφορικής.

Το Υπουργείο υπογραμμίζει ότι ο περιορισμός των εξεταζόμενων μαθημάτων σε τέσσερα αφενός είναι αίτημα της κοινωνίας και αφετέρου επιβάλλεται για λόγους παιδαγωγικούς ώστε να μην καταπονούνται υπερβολικά και αδικαιολόγητα οι υποψήφιοι κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Επίσης τονίζεται ότι η μη εξέταση ενός μαθήματος σε πανελλαδική κλίμακα, κατά τις εξετάσεις για την εισαγωγή σε σχολές των ΑΕΙ-ΤΕΙ σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως προσπάθεια υποβάθμισης της σημασίας του ούτε, επίσης, δικαιολογεί υπόνοιες ότι η πολιτεία παραβλέπει την αξία του. Εξάλλου πολλά είναι τα μαθήματα που δεν εξετάζονται πανελλαδικά.

Η πολιτεία δίδει ιδιαίτερη σημασία στο μάθημα της Πληροφορικής, στη χρήση των νέων τεχνολογιών κατά τη διδασκαλία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στη σχετική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Τέλος, τονίζεται, ότι το εν λόγω μάθημα διδάσκεται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέσα σε χρονικά πλαίσια επαρκή για την αφομοίωση της διδασκόμενης ύλης. Μάλιστα στη Β λυκείου διδάσκεται σε όλους τους μαθητές.

Ειδικά στο λύκειο, αναφέρει το Υπουργείο, το μάθημα αξιολογείται κανονικά όπως και τα υπόλοιπα μαθήματα του λυκειακού προγράμματος σε ενδοσχολικές εξετάσεις, πράγμα το οποίο δηλώνει ότι μέσα στο σχολείο το μάθημα αντιμετωπίζεται ισότιμα με τα άλλα μαθήματα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Dimitri Solvopoulos

  Αντί να βγάλουν το μάθημα της ΑΟΔΕ που κάθονται τα παιδιά και παπαγαλίζουν έβγαλαν το μάθημα που χρειάζεται κριτική ικανότητα και σκέψη .... Μιλάμε για μεγάλες στιγμές. Την ίδια ώρα που άλλες χώρες κάνουν αγώνα για να υποστηρίξουν και για να διαφημίσουν το μάθημα αυτό επειδή σε βάζει να σκεφτείς και να λύσεις καθημερινά πρακτικά προβλήματα εμείς λέμε εντάξει μωρέ και τι έγινε .... Είναι ανίδεοι απλά.

 2. avatar ΑΚΗΣ

  Η πληροφορική είναι κάτι που αποφεύγουν τα δικτατορικά καθεστώτα όπως ο διάολος το λιβάνι. Αλλού, όπως στην Τουρκία που ο Ερντογάν κάνει ότι του γουστάρει καταργεί και το Τουίτερ. Εδώ φυσικά δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο και λόγω Ευρωπαικής ΄Ενωσης. Ομως βρίσκουν άλλους έμμεσους τρόπους όπως αυτός που διαβάσαμε. Είναι κρίμα. ΄Επρεπε αν η κυβέρνηση θέλει να πάει η Ελλάδα μπροστά να είχε σαν ΚΥΡΙΟ μάθημα την πληροφορική και όλα τα παρεμφερή, μιάς και είναι το επάγγελμα του μέλλοντος.

 3. avatar Johnny Floxie

  Έχουν περάσει κυβερνήσεις και κυβερνήσεις αλλά τέτοια ζημιά στις νέες τεχνολογίες δεν έχει ξαναγίνει... Η πληροφορική είναι μονόωρο μάθημα στα 4 από τα 6 χρόνια του γυμνασίου-λυκείου! Και είναι 2ωρο στην 3η λυκείου που όλοι ξέρουμε ότι οι μαθητές αδιαφορούν εντελώς για τα μη πανελλαδικώς εξεταζόμενα...

  1. avatar kostas

   Η δεύτερη θετική που σου δίνω. Τελικά αν δεν μιλάς για πολιτικά δεν είσαι τόσο χαζός όσο νόμιζα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει