Αρχές Απριλίου θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση που καταργεί το προηγούμενο καθεστώς για τις ειδικές κατηγορίες και θα δίνει το δικαίωμα της ελεύθερης μετεγγραφής, όπως έχει γράψει το newsbeast.gr, ενώ από εδώ και πέρα θα διαγωνίζονται σε ενιαίο αριθμό θέσεων. Αυτό ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Η ρύθμιση θα περάσει στο νομοσχέδιο για την έρευνα και την τεχνολογία ανέφερε ο υπουργός Παιδείας. Στο ερώτημα που του τέθηκε σχετικά με το αν προτίθεται να δώσει το δικαίωμα τους απόφοιτους του 2012 να διεκδικήσουν θέσεις με την κατηγορία του 10% χωρίς νέα εξέταση, ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι το θέμα εξετάζεται.

Όσον αφορά τις φετινές μετεγγραφές η καθυστέρηση στην ανακοίνωσή τους οφείλεται σε ένα βαθμό στο υπουργείο Οικονομικών που έκανε τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων των αιτούντων για μετεγγραφή. Αναφορά έγινε και στις 2.779 θέσεις που έμειναν κενές, καθώς τριτοετείς και τεταρτοετείς δεν έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ζητήθηκε από τον υπουργό Παιδείας να υπάρξει κάποια ρύθμιση ώστε να κατανεμηθούν οι θέσεις σε πρωτοετείς και δευτεροετείς. Ωστόσο δεν υπήρξε δέσμευση από τον υπουργό Παιδείας.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι στο σύστημα των μετεγγραφών δεν υπάρχουν παρεμβάσεις και αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι ενστάσεις.