Τη στήριξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τις όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την επίλυση της κρίσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έλαβε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ανάμεσα στα σενάρια που εξετάστηκαν ήταν κι αυτό της επιστράτευσης των διοικητικών υπαλλήλων σε περίπτωση που συνεχιστεί η απεργία τους, ως ύστατη λύση προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο. Ωστόσο, απορρίφθηκε κατηγορηματικά, όπως τόνιζαν πηγές προσκείμενες στον υπουργό Παιδείας.

Εξάλλου, με νέα δήλωσή του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης κάνει λόγο για «αήθη επίθεση».

«To Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εγώ προσωπικά δεχόμεθα αήθη επίθεση από ορισμένους κύκλους που απεργάζονται σκοτεινά σχέδια», αναφέρει ο πρύτανης και προσθέτει:

«Δηλώνω ότι θα υπερασπιστώ το κύρος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την τιμή και την υπόληψή μου, εκεί που κάθε Έλληνας πολίτης δικαιούται. Δεν προτίθεμαι τώρα να απαντήσω δημόσια και με συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία στους συκοφάντες μου. Θα το πράξω σύντομα στα αρμόδια όργανα και δημόσια. Επαφίεμαι στην πανεπιστημιακή κοινότητα για αποφασίσει για την τύχη του πρύτανή της».