Ποικίλες είναι οι αντιδράσεις των φοιτητών για την απεργία που πραγματοποιούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ. Το newsbeast.gr φιλοξενεί δύο απόψεις φοιτητών, διαφορετικές.

Ο φοιτητής του Βιολογικού Αθηνών υποστηρίζει ότι πρέπει να συνεχιστεί η απεργία και εξηγεί γιατί λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή έρχεται κάτι άλλο σαν κυρίαρχο. Το κυρίαρχο αυτή τη στιγμή είναι όλοι να αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους που δίνουν έναν ηρωικό αγώνα. Να αγωνιστούμε μπροστά με τα αιτήματά μας, και τις δικές μας προτάσεις ώστε τελικά να κατορθώσουμε να διασφαλίσουμε το εξάμηνό μας να είναι τέτοιο ώστε να είναι αξιοπρεπές. Να μας δώσουν δυνατότητες ώστε να μπορέσουμε να σπουδάσουμε. Να κατακτήσουμε τη γνώση. Να κατακτήσουμε το δικαίωμά μας στην εργασία ξανά.

Το δικαίωμά μας, μας το στερούν με τον πιο ακραίο και χειρότερο τρόπο. Μας βάζουν σε ψευτοδιλήμματα αυτή τη στιγμή να δούμε αν θέλουμε να κάνουμε εξάμηνο ή όχι αντί να συζητήσουμε για το ουσιαστικό ζήτημα που είναι το επίπεδο σπουδών μας, που είναι το πώς θα δουλέψουμε, το τι εργασιακά δικαιώματα θα έχουμε και συνολικά».

Υπάρχει όμως και φοιτήτρια από το ΦΠΨ Αθηνών που υποστηρίζει ότι πρέπει να αρχίσουν άμεσα τα μαθήματα.

«Ανήκω στη μερίδα των φοιτητών που θέλουν, ζητούν να ανοίξει το πανεπιστήμιο γιατί, με αυτό τον τρόπο δεν πρόκειται να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Το να κλείσουμε το πανεπιστήμιο δεν λύνει τα προβλήματά μας. Αν δεν ανοίξει, καταστρατηγούνται έτσι τα δικαιώματα των φοιτητών. Τα θύματα της υπόθεσης αυτής είναι οι ίδιοι οι φοιτητές. Ας σκεφτούμε μόνο τους κόπους που έκαναν οι γονείς μας για να περάσουμε στην Αθήνα για να μην δεσμευθούν με το ενοίκιο στην επαρχία», λέει χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, έξω από την Πολυτεχνειούπολη παραμένουν διοικητικοί υπάλληλοι που περιφρουρούν το πανεπιστήμιο.