Κλειστά παραμένουν, με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα πανεπιστήμια, εν αναμονή της δικαστικής απόφασης, σήμερα το πρωί, μετά τη νέα προσφυγή του υπουργείου Παιδείας στη Δικαιοσύνη με αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η νέα απεργία του διοικητικού προσωπικού, με νέο αίτημα.

Εάν το Πρωτοδικείο κρίνει παράνομη και την απεργία αυτή, τότε θα παρέμβει η Εισαγγελία Πρωτοδικών με παραγγελία για διενέργεια δικαστικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί από τους απεργούς το αδίκημα της παραβίασης δικαστικών αποφάσεων. Όπως αναφέρει το «Έθνος», επικαλούμενο δικαστικούς κύκλους, αυτόφωρη διαδικασία δεν υφίσταται καθώς μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα, να διαπιστωθεί η διάπραξη του αδικήματος και να ασκηθούν ποινικές διώξεις, το πιθανότερο είναι πως θα έχει παρέλθει η διαδικασία του αυτοφώρου. 
 
Μαθήματα ή εξετάσεις δεν έγιναν στο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, λόγω της απεργίας, ενώ σε ολιγοήμερες κινητοποιήσεις προχωρούν οι υπάλληλοι σε ακόμα τρία πανεπιστήμια, το ΑΠΘ και τα Πανεπιστήμια Πατρών και Ιωαννίνων.

Η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων κήρυξε γενική απεργία έως την Παρασκευή για να καλύψει τους απεργούς σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ από την προσφυγή του υπουργείου Παιδείας.

Το αδιέξοδο εντείνεται καθώς, εκτός των απεργιών των διοικητικών, άρχισαν και καταλήψεις σε σχολές και τμήματα, μεταξύ άλλων σε Φυσικό, Χημικό, Πληροφορική, Βιολογικό, Μαθηματικό, Παιδαγωγικό και Νομική ενώ την απόφαση για καταλήψεις ανανέωσαν σε σχολές του Πολυτεχνείου.

Αχτίδα φωτός φαίνεται στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ όπου χθες έγιναν εξετάσεις.

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων ζητεί επείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό ενώ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης απηύθυνε έκκληση στο υπουργείο Παιδείας να «αφήσει τις εμμονές του ώστε να λειτουργήσει άμεσα το Πανεπιστήμιο και να μη χαθεί το εξάμηνο».