Διφορούμενες είναι οι απόψεις των μαθητών για την απεργία της ΟΛΜΕ στις πανελλαδικές εξετάσεις και την επιστράτευση της κυβέρνησης. Στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» μίλησαν τέσσερις μαθητές της Γ’ Λυκείου οι οποίοι σε λίγες μέρες θα καθίσουν στα θρανία για να δώσουν πανελλήνιες.

«Θεωρώ απαράδεκτο στο παρά πέντε να γίνεται κάτι τέτοιο. Είναι ντροπή της κυβέρνησης να γίνεται αυτό αλλά εμείς δεν φταίμε σε κάτι. Όχι αυτή την περίοδο η απεργία των καθηγητών», λέει μία μαθήτρια. Όμως, μία συνομήλική της θεωρεί ότι οι καθηγητές πράττουν σωστά. «Είμαι υπέρ των καθηγητών. Πρέπει να σκεφτούμε ότι αύριο θα είμαστε στη θέση τους και θα απαγορεύουν σε εμάς την απεργία», υποστηρίζει.

«Είμαστε παράπλευρες απώλειες. Πώς εμείς μπορούμε να συμπαρασταθούμε στους καθηγητές μας όταν η ίδια η ΑΔΕΔΥ δεν συμπαραστέκεται στους καθηγητές; Μας εκμεταλλεύονται και οι δύο πλευρές», αναφέρει μία άλλη.

Πάντως, το αγόρι της παρέας που βρέθηκε χθες στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, είναι υπέρ των καθηγητών. «Το αν θα κάνουν απεργία οι καθηγητές, το αποφασίζουν οι ίδιοι. Βλέπουμε ότι με τις απολύσεις καθηγητών, με τη χειροτέρευση της παιδείας, δημιουργούν ένα σχολείο που δεν μας μορφώνει. Ανταγωνιζόμαστε τους μαθητές μας για το ποιος θα περάσει και σε ποια σχολή. Μας δημιουργεί ένα άγχος, ένα άγχος για το αύριο», είπε, μεταξύ άλλων.

Πάντως, ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Θ. Κοτσιφάκης που βρέθηκε στην εκπομπή, ανέφερε: «Όσο τα παιδιά πιέζονται αυτή την περίοδο, πιέζονται και οι δάσκαλοί τους. Δεν είναι ευχάριστο για εμάς να θυσιάζουμε το μισθό μας για πλάκα. Είναι υποκριτικό να λένε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τα παιδιά. Ο διάλογος θέλει δύο και θέλει και τον ισχυρό μαζί: Εμείς προτείνουμε η κυβέρνηση να μας καλέσει και να συζητήσουμε».