Αποφασίζουν εάν θα αντιταχθούν στην απόφαση της κυβέρνησης που τους επιστράτευσε ή εάν τελικά θα κάνουν πίσω οι καθηγητές. Όπως είπε στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, το πιο σημαντικό είναι η συλλογικότητα και όχι τι θέλει ο καθένας ξεχωριστά.

«Αφήστε να αποφασίσουμε συλλογικά τι θα κάνουμε. Σε λίγες ώρες αποφασίζουμε», είπε και πρόσθεσε: «Δε θέλω να εκφράσω τη δική μου άποψη πριν πάρει απόφαση ο κλάδος μας. Εμείς στηρίζουμε τη συλλογικότητα και σε σχέση με την εισήγηση και σε σχέση με την πολιτική επιστράτευση».

Ο κ. Κοτσιφάκης αναφέρθηκε και στο πόσο σημαντικό είναι να δοθεί ένα «ραντεβού» με τον υπουργό Παιδείας. «Έχουμε πάρει από το Σάββατο μία πρωτοβουλία και από αυτό το βήμα καλώ τον υπουργό Παιδείας να εγγυηθεί ότι δεν θα απολυθεί κανείς συνάδελφος και δεν θα κλείσει κανένα σχολείο. Θέλουμε να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας και να αποσύρει το Προεδρικό Διάταγμα».

Ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ ξεκαθάρισε ακόμη ότι «μας πείραξε που δεν μας στήριξε η ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Παρασκευής». Και τόνισε ότι το ενδεχόμενο απεργίας στις πανελλαδικές την Παρασκευή δεν έχει κλείσει αφού, όπως είπε, «Δεν έχουμε στρατιωτικό νόμο ακόμη στην Ελλάδα. Τα σχολεία βέβαια έχουν γίνει στρατώνες».