Κοινό μέτωπο για να αντιταχθούν στην απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εκπαιδευτικούς, συζητούν αυτή την ώρα οι καθηγητές. Ήδη, στις 12.00 αναμένεται να φθάσουν τα φύλλα πορείας ενώ αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ θα πάει στις 13.30 στο ΣτΕ προκειμένου να καταθέσει προσφυγή για την επιστράτευση της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, αναμένεται καθηγητές να μεταβούν σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο απεργιακής κινητοποίησης.

Πάντως, ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Βασίλης Τόγιας, που βρίσκεται στη συνεδρίαση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ τάσσεται υπέρ της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών. «Σήμερα αντιπροσωπεία της ΑΣΜΕ ήρθε να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους αγωνιζόμενους καθηγητές.

Το ζήτημα της επιστράτευσης δεν είναι μόνο ζήτημα των εκπαιδευτικών αλλά ζήτημα όλης της κοινωνίας. Καλούμε όλους τους γονείς στα απογευματινά συλλαλητήρια για να σπάσει στην πράξη το δόγμα νόμος και τάξη της κυβέρνησης», είπε.

Και τόνισε: «Το μέλλον των μαθητών δεν κρίνεται από τις πανελλήνιες. Πρέπει να κοιτάξουμε σοβαρά προβλήματα της χώρας, όπως, η ανεργία ή ότι οι νέοι δεν ξέρουν τι θα κάνουν στο μέλλον».