Βυθισμένη στη θλίψη είναι η Ελλάδα για τον θάνατο των δύο πιλότων του καναντέρ που έπεσε στην Κάρυστο. Ανείπωτος είναι και ο πόνος της οικογένειάς του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη και νωρίτερα την Τρίτη (25/7) στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας επισκέφθηκαν το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να σταθούν στους ανθρώπους του αυτές τις δύσκολες ώρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας grtimes.gr, γιατρός της Πολεμικής Αεροπορίας επισκέφθηκε τους γονείς του 27χρονου πιλότου και παράλληλα ένα ασθενοφόρο παρέμενε έξω από την οικία της οικογένειας στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού ώστε να παράσχει βοήθεια, αν χρειαστεί.

Στο μεταξύ, στο σπίτι της οικογένειας του αδικοχαμένου Περικλή Στεφανίδη από νωρίς το βράδυ της Τρίτης άρχισαν να καταφθάνουν συγγενείς και φίλοι, αναφέρει η ίδια πηγή.

Ο Περικλής Στεφανίδης και ο Χρήστος Μουλάς, οι δυο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροσκάφος τύπου CL-215 κατέπεσε και συνετρίβη στον Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια, ενώ έδιναν μάχη με τις φλόγες.

Ο 27χρονος συγκυβερνήτης του αεροσκάφους με βαθμό Ανθυποσμηναγού (Ι), Περικλής Στεφανίδης, είχε μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη. Ο πιλότος που επέβαινε στο αεροσκάφος με κυβερνήτη τον 36χρονο Σμηναγό, Χρήστο Μουλά, φοίτησε στο 16ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο 16ο Λύκειο της πόλης. Αμφότερα τα σχολεία, βρίσκονται στην περιοχή της Ξηροκρήνης.

Θυμίζουμε ότι, με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.