Το ελληνικό τουριστικό προϊόν μπορεί να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης σε μία τόσο δύσκολη μάλιστα χρονική συγκυρία όπως αυτή που διανύουμε, επιμένουν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού.
Αυτό θα προσπαθήσει να καταστήσει σαφές ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου αναπτυξιακού μοντέλου του ελληνικού τουρισμού, που θα γίνει αύριο.

Ζητούμενο για τον ΣΕΤΕ, εκτός από την κατάρτιση και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου στον τουρισμό, παραμένει η ίδρυση αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού, αίτημα που «δεν είναι βερμπαλιστική διαστροφή των επιχειρηματιών και επαγγελματιών του τουρισμού, αλλά μια στρατηγική και ουσιαστική επιλογή», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Νίκος Αγγελόπουλος.

Σύμφωνα πάντως με την ισχύουσα κατάσταση, ο συντονισμός των συναρμόδιων με το υπουργείο Τουρισμού άλλων υπουργείων είναι το μείζον ζητούμενο και η μοναδική αξιόπιστη λύση είναι ότι αυτό πρέπει να προέρχεται από το Πρωθυπουργικό Γραφείο, αναφέρει ο ΣΕΤΕ. Η συμπλήρωση αυτής της δομικής αλλαγής με την θεσμοθέτηση Υφυπουργού ή Γενικό Γραμματέα με 5ετή θητεία θα δημιουργήσει τις αναγκαίες σταθερές βάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού, καταλήγει.