Έληξε πριν από λίγο η επιχείρηση-σκούπα της αστυνομίας για την απομάκρυνση των προσφύγων που παρέμεναν επί τρεις μήνες έξω από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, στον Φάρο Ψυχικού, ζητώντας πολιτικό άσυλο.
Παρουσία εισαγγελέα, οι αστυνομικοί απομάκρυναν με τη βία τους μετανάστες, κάποιοι από τους οποίους είχαν ράψει τα στόματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια.

Ορισμένοι πρόσφυγες μάλιστα, σκαρφάλωσαν πάνω σε δέντρα προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη από τους αστυνομικούς. Όσοι μετανάστες έκαναν απεργία πείνας διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο διεύθυνση αλλοδαπών. Για αρκετή ώρα, η λεωφόρος Κηφισίας παρέμενε κλειστή.

Για την απομάκρυνση μάλιστα των αντίσκηνων που είχαν στήσει οι μετανάστες, επιστρατεύτηκε γερανός του δήμου Ψυχικού, ενώ στη συνέχεια ειδικά συνεργεία ξεκίνησαν τον καθαρισμό του χώρου.

Όπως ισχυρίζονται οι αστυνομικοί, της επιχείρησης είχε προηγηθεί σχετική εισαγγελική παραγγελία, μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων ότι η περιοχή είχε γίνει εστία μόλυνσης, λόγω του ότι δεν υπήρχε καμία υποδομή για τις σωματικές ανάγκες των προσφύγων από το Ιράν, το Αφγανιστάν και την Παλαιστίνη.