Στα συρτάρια παραμένει η προκήρυξη για την πρόσληψη γιατρών στο ΙΚΑ Βόλου. Νέα ολιγωρία της κεντρικής διοίκησης προκαλεί στην εκπνοή του χρόνου «έμφραγμα» στα ιατρεία του ΙΚΑ σε Βόλο και Νέα Ιωνία.

Η προκήρυξη, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου στους τοπικούς φορείς, υποτίθεται ότι θα δημοσιοποιούνταν στις 8 Δεκεμβρίου. Προέβλεπε μάλιστα την πρόσληψη 24 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων από αυτές που έχουν εκλείψει στο Βόλο, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα και ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους, όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος.

Μέχρι προχθές που έγινε η τελευταία επικοινωνία με την Κεντρική Διοίκηση κανείς δεν ήταν σε θέση να διαβεβαιώσει για τον ακριβή χρόνο των προσλήψεων, γεγονός που προκάλεσε έντονη δυσφορία καθώς καθημερινά στο ΙΚΑ Βόλου παρατηρείται συνωστισμός, ενώ όλοι οι υπάλληλοι γίνονται αποδέκτες των έντονων διαμαρτυριών από τους πολίτες.
Το πρόβλημα μάλιστα έγινε εντονότερο από τις αρχές της εβδομάδας, όταν έληξαν οι συμβάσεις άλλων τριών παθολόγων με αποτέλεσμα ασφαλισμένοι να αδυνατούν να γράψουν τα φάρμακα για τη θεραπεία τους.

Μέχρι σήμερα τόσο στα ιατρεία του Βόλου, όσο και της Νέας Ιωνίας, δεν έχουν αντικατασταθεί ορθοπεδικοί, καρδιολόγοι, οφθαλμίατροι, παθολόγοι, γενικοί γιατροί. Σήμερα ειδικά στον τομέα των οικογενειακών γιατρών υπηρετούν στη μονάδα 11 μόνιμοι, 12 αορίστου χρόνου και 4 με σύμβαση έργου από τους οποίους οι των τριών έληξαν, όταν πριν από μία 10ετία στο ΙΚΑ Βόλου υπηρετούσαν περίπου 40 οικογενειακοί γιατροί.

Η κατανομή ανά ειδικότητα σύμφωνα με την επίμαχη προκήρυξη -που κανείς δεν ξέρει πότε θα ολοκληρωθεί- θα περιλαμβάνει πρόσληψη 4 παθολόγων στο Βόλο, δύο στη Νέα Ιωνία, 1 στην Αγριά και 1 στον Αλμυρό.
Επίσης θα προσληφθούν 2 καρδιολόγοι, δύο οφθαλμίατροι -ένας στο Βόλο και ένας στη Νέα Ιωνία-, 2 νευρολόγοι, 2 ψυχίατροι, 1 παιδίατρος, 1 ουρολόγος, 1 χειρούργος, 1 αλλεργιολόγος, 1 ακτινολόγος, 1 μικροβιολόγος, 2 ορθοπεδικοί.

Η επιλογή σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του ΙΚΑ και προκειμένου να καλυφθούν άμεσα τα κενά και να πάρει τέλος η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων θα γίνει άμεσα, αφού εκτιμάται ότι στις αρχές της νέας χρονιάς οι νέοι γιατροί θα βρίσκονται στη θέση τους. Η απασχόλησή τους θα είναι με συμβάσεις έργου 12 μηνών.

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου και η ΑΔΕΔΥ έχουν πάντως ζητήσει από τη νέα διοίκηση του Ιδρύματος να εκπονηθεί άμεσα νέο οργανόγραμμα που θα καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες του ΙΚΑ.