Την πρώτη εικόνα για τον καιρό του Πάσχα έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, ενώ η Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινήσει με βροχές. Άστατος και αύριο (Πέμπτη 6 Απριλίου) ο καιρός σε όλη τη χώρα, ενώ θα πέσουν και χιόνια.

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως η τάση του καιρού για τη Μεγάλη Εβδομάδα δείχνει πως θα είναι άστατος. Από την Κυριακή των Βαΐων θα ξεκινήσει η επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, με βροχές και χιόνια στα ορεινά, ενώ τη Μεγάλη Δευτέρα αναμένεται να βρέχει σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Θερμοκρασιακά, όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα ο καιρός θα «μαλακώσει», ωστόσο τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πως θα παραμείνει η αστάθεια.

Όσο για αύριο (6/4) ο καιρός θα επιδεινωθεί από τα δυτικά με βροχές και χιόνια σε πολλές ορεινές περιοχές. Σε δυτική και βόρεια Θεσσαλία, στην Ήπειρο και στη δυτική Μακεδονία θα υπάρχουν βροχές και χιόνια πάνω από τα 500 μέτρα. Μάλιστα στη δυτική Μακεδονία, ενδέχεται οι κάτοικοι αρκετών πόλεων της περιοχής να δουν ακόμη και 5 με 10 εκατοστά φρέσκου χιονιού.

Στην Αττική ο καιρός θα έχει εναλλαγές, με ηλιοφάνεια, σύννεφα αλλά και διάσπαρτες μπόρες μέχρι και το απόγευμα. Στα βόρεια θα είναι πιο πιθανό να εκδηλωθούν τα φαινόμενα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού