Η γιορτή του Πάσχα βρίσκεται προ των πυλών και πολλοί αναρωτιέστε που θα βρείτε τα καλύτερα πυροτεχνήματα. Είναι έθιμο στη χώρα μας το μεγάλο Σάββατο της Ανάστασης ο ουρανός να γεμίζει με πολύχρωμα βεγγαλικά. Άλλωστε, υπάρχει ένας μικρός ανείπωτος ανταγωνισμός ανάμεσα στις ενορίες, για το ποια θα ρίξει τα περισσότερα πυροτεχνήματα και τα πιο όμορφα. Σσσς, δεν το μάθατε από εμάς! Αν θέλετε φέτος να είστε εσείς αυτοί που θα εντυπωσιάσετε με τα καλύτερα και πιο όμορφα πυροτεχνήματα, μπείτε στο Fireworks.gr και κάντε τα δικά σας.

Ποια πυροτεχνήματα ρίχνουμε το Πάσχα

Από την Αστυπάλαια, στην Κάλυμνο, στη Χίο και τη Σάμο, τα πυροτεχνήματα και οι ρουκέτες έχουν την τιμητική τους. Έκτος από τα βεγγαλικά την ημέρα της Ανάστασης, κάποιοι βγαίνουν στις ταράτσες και στους δρόμους, ρίχνοντας πυροτεχνήματα και ρουκέτες για να γιορτάσουν την ανάσταση του Κυρίου και να ηχήσει παντού το μήνυμα της ανάστασης. Τα πιο συνηθισμένα που επιλέγει κάποιος για να ρίξει μόνος του είναι τα εναέρια πυροτεχνήματα. Στο Fireworks.gr θα βρείτε πακέτα εναέριων πυροτεχνημάτων που είναι από τα πιο ασφαλή και εντυπωσιακά που κυκλοφορούν στην αγορά και μπορούν να φωτίσουν τον ουρανό με τη λάμψη τους. Να θυμάστε πως πριν τη χρήση των βεγγαλικών θα πρέπει να έχετε διαβάσει τις οδηγίες που δίνονται από τον κατασκευαστή και να έχετε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. 

Πυροτεχνήματα ρουκέτες για το Πάσχα

Το έθιμο λέει πως τα πυροτεχνήματα και ειδικά τις ρουκέτες, τα ρίχνουμε το Πάσχα και πιο συγκεκριμένα το βράδυ της Ανάστασης για να ξορκίσουμε το “κακό”. Λέγεται πως ο δυνατός θόρυβος διώχνει τα κακά τελώνια αφού σηματοδοτεί το μήνυμα πως ο υιός του θεού αναστήθηκε και το καλό θα νικήσει και πάλι. Στη Χίο και τη Σάμο γίνεται ρουκετοπόλεμος. Οι ενορίες χωρίζονται και κάνουν ρίψει ρουκετών μέχρι να αναδειχθεί ο νικητής που έριξε τις πιο πολλές και πιο δυνατές ρουκέτες. Τα πυροτεχνήματα ρουκέτες ή αλλιώς ρουκέτες σφυρίχτρες του Fireworks.gr, υψώνονται στον ουρανό και δημιουργούν έναν τσιριχτό θόρυβο που τραβάει τα βλέμματα. Είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσετε το σόου με τα βεγγαλικά σας, καθώς είναι ασφαλέστερα από τα αυτοσχέδια και πολύ πιο ποιοτικά και εντυπωσιακά. Πάντα να κοιτάτε τις οδηγίες χρήσεις και να τηρείτε όλα τα μέτρα ασφαλείας πριν τη χρήση τους. 

Άλλα πυροτεχνήματα για το Πάσχα

Μερικά όχι και τόσο διαδεδομένα πυροτεχνήματα του Πάσχα είναι αυτά που τα κρατούν στο χέρι σαν βεγγαλικά καπνογόνα. Αυτά τα βεγγαλικά έχουν διάρκεια 30 δευτερολέπτων και η χρήση τους προβλέπεται αυστηρά για εξωτερικούς χώρους. Φυσικά, υπάρχουν και τα πυροτεχνήματα για τους μικρούς μας φίλους που είναι εντυπωσιακά και προσφέρουν πολύ χαρά στα παιδιά. 

Πυροτεχνήματα κατάλληλα για παιδιά

Ένα από τα πιο ασφαλή πυροτεχνήματα για παιδιά είναι οι μπαλίτσες καπνού που μοιάζουν με μικρές καραμελίτσες. Μόλις ανάψει το φιτίλι η μπαλίτσα απελευθερώνει χρωματιστό καπνό που υψώνεται και χάνεται στον ουρανό. Από τα πιο παλιά και πιο γνωστά πυροτεχνήματα για παιδιά είναι τα σκορδάκια και τα Κρα κα τα ου. Τα πυροτεχνήματα Κρα κα τα ου (Crakataou) κάνουν θόρυβο ακριβώς όπως και το όνομα τους. Τέλος, όλοι γνωρίζουμε τις τρελές σβούρες και τα γέλια που κάναμε μικροί καθώς βλέπαμε αυτά τα μικρά πυροτεχνήματα να γυρίζουν σαν τρελά γύρω γύρω. Η χρήση των παιδικών πυροτεχνημάτων θα πρέπει να γίνεται μόνο από ενήλικα και πάντα βάση των οδηγιών χρήσης. 
Βρείτε τώρα τα δικά σας εναέρια πυροτεχνήματα ή ρουκέτες στο Fireworks.gr και κάντε τα δικά σας για ένα φαντασμαγορικό σόου το βράδυ της Ανάστασης. Η ομάδα του Fireworks.gr θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα κατάλληλα πυροτεχνήματα για το Πάσχα και θα σας δώσει οδηγίες προς τη χρήση τους.