Ο πατέρας του 23χρονου Κυπριανού που σκοτώθηκε στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, δήλωσε πως ζήτησε να ανοίξουν το φέρετρο του γιου του και πως ηρέμησε όταν είδε το πρόσωπο του.

Ο άνδρας μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και δήλωσε πως «ήταν την Τρίτη τη νύχτα, όταν δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Ήρθε η μνηστή του ανήσυχη στο σπίτι και μας είπε ότι του τηλεφωνεί αλλά δεν απαντά. Ήταν περίπου 00:30 τα ξημερώματα. Όταν είδα το δημοσίευμα για την σύγκρουση, επειδή είχα μέσα μου κάποια γεγονότα, ήταν σαν μου έβαλαν ένα μαχαίρι στην καρδιά μου και να έφυγε όλο το αίμα από μέσα μου».

«Είμαι ιερέας, θάβω μωρά, μεσήλικες και γέρους. Ήταν ο εφιάλτης της ζωής μου. Είχα δει ότι δεν θα μπορούσα να το διαχειριστώ αν κάποιο από τα δικά μου παιδιά έφευγε από τη ζωή. Το ένιωθα, αλλά το καλλιεργούσα, έλεγα “γιατί όχι εσύ”. Όταν έφυγα από δω ήθελα να πάρω το σώμα του παιδιού μου. Ήθελα να τελέσω την κηδεία όπως προβλέπεται, να περιποιηθώ το παιδί, το λείψανό του», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Έπειτα, είπε πως «αφού φύγαμε από το νοσοκομείο της Λάρισας, ζήτησα να μου ανοίξουν το φέρετρο, να δω τη μορφή του Κυπριανού. Δεν ήξερα τι θα δω. Όταν είδα το πρόσωπό του, άρχισα να ησυχάζω. Γιατί ήταν ο Κυπριανός».