Η σκόνη του Red Bull Solo Q 2022 ίσα που έχει καταλαγιάσει. Ο Αχιλλέας “SneakyLemon” Νάτσης, αναπληρωματικός jungler της Team Refuse της Greek Legends League 2022 Pro-Am παρέσυρε τους πάντες και τα πάντα στο διάβα του, κατακτώντας την κορυφή και μαζί της το βαρύτιμο τρόπαιο.

Στην πορεία του κλήθηκε να δώσει δύσκολες μάχες: πολλοί από τους αγώνες του άλλωστε κρίθηκαν στον τελευταίο γύρο. Τη στιγμή που έπρεπε όμως, στα ημιτελικά, βρήκε ρυθμό κερδίζοντας καθαρά με 3-0 τον έτερο Έλληνα παίκτη και πρώην συμπαίκτη του, Παναγιώτη “Goro” Αγόρο. Κάπως έτσι ο SneakyLemon βρέθηκε στον μεγάλο τελικό με την ψυχολογία του στα ουράνια, μία νίκη μακριά από τον στόχο του.

Ο Arnas “arnax” Stepanauskas από την άλλη είχε το δικό του πλεονέκτημα, όντας ο φιναλίστ του περυσινού Red Bull Solo Q και ως εκ τούτου έμπειρος ως προς τη φύση του μοναδικού αυτού τουρνουά. Αξιοποίησε εξ άλλου την εμπειρία του κερδίζοντας τα περισσότερα από τα παιχνίδια του στα πλέι-οφ με συνολικό σκορ 3-1. Ο SneakyLemon όμως ήταν ασταμάτητος, ολοκληρώνοντας το τουρνουά με τέσσερις νίκες, δύο περισσότερες από εκείνες του arnax.

Αμφότεροι οι παίκτες θα πρέπει να είναι υπερήφανοι με τις εμφανίσεις και τα κατορθώματά τους στο τουρνουά, έχοντας επικρατήσει επί ορισμένων εκ των καλυτέρων παικτών 1-εναντίον-1 του κόσμου. Τους μιλήσαμε αμέσως μετά τον επικό μεταξύ τους τελικό για να μάθουμε από πρώτο χέρι πώς ήταν καθώς επίσης και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Το μεγάλο ταξίδι

Με το φετινό Red Bull Solo Q να λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, τόσο ο SneakyLemon όσο και ο arnax υποχρεώθηκαν σε πτήσεις μακράς διαρκείας. Ο πρώτος δεν περίμενε σε καμία περίπτωση ότι θα έπαιρνε το αεροπλάνο για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις ΗΠΑ. «Είμαι χαρούμενος που το έκανα και δεν το μετανιώνω», λέει.

Στην αντίπερα όχθη και μετά την εμφάνισή του στο περυσινό τουρνουά, ο arnax ήταν λίγο-πολύ βέβαιος για τη φετινή επιστροφή του. «Είχα εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου από πέρυσι», λέει, «οπότε περίμενα πως θα τα καταφέρω και φέτος».

Και οι δύο παίκτες αντιμετώπισαν μεγάλη αντίσταση κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, αντίσταση που έβαλε «φρένο» στην πορεία τους. Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον SneakyLemon ήταν ο τρόπος διεξαγωγής του τουρνουά καθώς επρόκειτο για κάτι νέο με το οποίο δεν ήταν εξοικειωμένος – κάνοντας έτσι ακόμα πιο εντυπωσιακή την επικράτησή του στο φινάλε.

Παράλληλα, έπρεπε να μείνει συγκεντρωμένος στον στόχο του, παρ’ ότι είχε αντιμετωπίσει τον φίλο και πρώην συμπαίκτη του, Goro. «Ήταν πραγματικά δύσκολο να τον κερδίσω», λέει ο SneakyLemon, «γιατί με ξέρει και τον ξέρω». Δεν του ήταν εύκολο να αποκλείσει όμως και έναν άλλον Έλληνα παίκτη: «Ήλπιζα ότι θα φτάναμε κι οι δυο στον τελικό», λέει.

Οι τελευταίες στιγμές

Για τον arnax, η πιο δύσκολη στιγμή ήρθε στους τελικούς, εκεί όπου του ήταν αδύνατον να βρει τον τρόπο να απαντήσει στις επιλογές ηρώων του SneakyLemon. «Απλά καθόμουν και σκεφτόμουν για 50 δευτερόλεπτα τι να κάνω», λέει ο arnax, περιγράφοντας τον -όπως ο ίδιος λέει- πανικό του καθώς ο αντίπαλός του έκανε αχτύπητες επιλογές ηρώων φτάνοντας στη νίκη.

Όλη αυτή η αγχωτική διαδικασία πάντως έθεσε τις βάσεις για την καλύτερη στιγμή του τουρνουά για τον arnax. Με μία μόλις νίκη σε τρία παιχνίδια, πήρε ένα τεράστιο ρίσκο παίζοντας με τον Darius κόντρα στον Volibear του SneakyLemon.

«Απλά πήγε για τον πύργο», λέει ο arnax. «Είχε γύρω στα 50HP αλλά κατάφερα με κάποιον τρόπο να τον σκοτώσω». Σύμφωνα με τους κανόνες του Red Bull Solo Q, όποιος φτάσει πρώτος στο kill παίρνει και τον γύρο, οπότε η κίνηση αυτή του arnax έδωσε… παράταση ζωής στην παρουσία του στο τουρνουά. «Ήταν ωραία επιστροφή», λέει.

Στην κορυφή του κόσμου

Η αγαπημένη στιγμή του SneakyLemon στο τουρνουά ήταν αναμενόμενα η λήξη του μεγάλου τελικού και η ανάδειξή του σε νικητή της διοργάνωσης. Για τον ίδιο, η εμπειρία της νίκης «με όλον τον κόσμο να με επευφημεί, να με χαιρετά και να με χειροκροτεί» ήταν το highlight ολόκληρου του τουρνουά.

«Είναι τέλεια, το καλύτερο συναίσθημα! Μπορώ να πάω μια βόλτα και να κυκλοφορώ περήφανος όντας ο νικητής»!

Τι ακολουθεί γι’ αυτούς τους δύο παίκτες; Ο arnax θα ξεκινήσει την προετοιμασία του για το Red Bull Solo Q της επόμενης χρονιάς. «Θα συνεχίσω να προσπαθώ κάθε χρόνο φυσικά», λέει, «διότι κάθε εμπειρία Red Bull είναι απ’ αυτές που σου αλλάζουν τη ζωή. Τη θυμάσαι για πάντα».

Ο SneakyLemon θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε ανταγωνιστικό επίπεδο τον χειμώνα, κατά πάσα πιθανότητα για λογαριασμό κάποιας ελληνικής ομάδας. Μέχρι να ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις του πάντως, σκοπεύει να το ρίξει στο clubbing, για να γιορτάσει την επιτυχία του με στυλ!

Για όσους σκοπεύουν να δηλώσουν συμμετοχή στο Red Bull Solo Q στο μέλλον, ο SneakyLemon έχει μία σημαντική συμβουλή: «διάβασε καλά το παιχνίδι, το meta που λέμε, αν θες να κερδίσεις. Είναι πιο σημαντικό ακόμα κι από το να παίζεις καλά»!