Απίστευτη καταγγελία. Επιχειρηματίας στην Πάρο ζήτησε πίσω από εργαζόμενη το επίδομα αδείας. Πήγανε, μάλιστα μαζί μέχρι το ΑΤΜ για να πάρει τα χρήματα στο χέρι.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τουρισμού Γιώργος Χότζογλου μίλησε την Τετάρτη (24/8) στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ANT1 και ανέφερε τι έγινε: «για μας είναι μια καθημερινότητα και μια κανονικότητα τέτοιου είδους καταγγελίες. Την Κυριακή έλαβα ένα μήνυμα από τη συνάδελφό μου, η οποία μου κατήγγειλε ότι σταματάει από τη δουλειά της και ο εργοδότης της της είπε ότι οκ, θα της δώσει αυτά που δικαιούται, επίδομα αδείας, άδεια, αναλογία δώρων Χριστουγέννων, τα πάντα, μόνο που “θα πάμε μαζί στην τράπεζα, εγώ θα μπω να κάνω την κατάθεση και μόλις βγω έξω θα πάμε στο ΑΤΜ να μου τα επιστρέψεις”» της είπε χαρακτηριστικά όπως ανέφερε ο κ. Χότζογλου.

Η ίδια η καταγγέλλουσα μίλησε επίσης στην εκπομπή και δήλωσε τα εξής: «Είχαμε δώσει ραντεβού έξω από την τράπεζα για να κάνουμε μαζί την διαδικασία. Εγώ μίλησα με τον κ. Γιώργο και μου είπε να την αφήσω να μπει μέσα να κάνει την κατάθεση και μόλις βγει να της δώσω το τηλέφωνο να του μιλήσει. Και πράγματι, έτσι έγινε. Μίλησε με τον κ. Γιώργο στο τηλέφωνο, δεν ξέρω τι της είπε, έγινε έξαλλη και αυτό ήταν. Δεν έδωσα ποτέ τα χρήματά μου πίσω και τον ευχαριστώ για άλλη μια φορά πάρα πολύ. Είχα ενημερώσει ότι θα έφευγα και φοβόμουν πως αν της δώσω τα χρήματα, δεν θα υπήρχε τρόπος να τα πάρω ξανά πίσω. Στενοχωρήθηκα γιατί είχαμε μια καλή συνεργασία όλο το καλοκαίρι και με κοστολόγησε όσο ένα επίδομα αδείας. Μέχρι τότε ήμουν η καλύτερη υπάλληλος, το καλό παιδί και για ένα ποσό γύρω στα 900 Ευρώ έγινε όλο αυτό» τόνισε η καταγγέλλουσα και από την πλευρά του ο κύριος Γιώργος Χότζογλου πρόσθεσε: «υπήρξε κυνική ομολογία από την ίδια την επιχείρηση ότι λειτουργεί εδώ και 13 χρόνια και ποτέ δεν έχει καταβάλλει δώρα και επιδόματα. Αυτά τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά και αυτό είναι που θέλω να περάσω. Υπάρχουν κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας που είναι υποχρεωτικές και δεν εφαρμόζονται. Έχω αυτή τη στιγμή περιστατικό με μεγάλη επιχείρηση στη Σαντορίνη που κυριολεκτικά ληστεύουν τους εργαζόμενους. Τους κλέβουν τις υπερωρίες, δεν τους δίνουν τα δεδουλευμένα, πηγαίνουν στο ΑΤΜ και δεν τους δίνουν τα χρήματα πίσω».