Τον τρόπο με τον οποίο οι Τούρκοι εξώθησαν τους 38 μετανάστες σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο αποκαλύπτει μία πρόσφυγας που διασώθηκε από τις ελληνικές Αρχές. Όπως δήλωσε σε διεθνή δίκτυα τους υποχρέωσαν δύο φορές να μετακινηθούν σε νησίδες του ποταμού μέχρι τη στιγμή που πέρασαν στην ελληνική επικράτεια.

Στους 38 υπάρχει μία έγκυος και επτά παιδιά, όλοι είναι πλέον εκτός κινδύνου και βρίσκονται στο ΚΥΤ Φυλακίων Έβρου, το οποίο χθες επισκέφτηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Οι Τούρκοι μας χώρισαν δύο φορές. Ήμασταν 50 άνθρωποι που μας απέλασαν από την Τουρκία σε ελληνικό νησί. Τότε οι Τούρκοι μας έσπρωξαν σε δεύτερο νησί και πέταξαν πολλά άτομα σε αυτό το νησί και μας χώρισαν σαν να ήμασταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ των δύο πλευρών, την ελληνική και την τουρκική» είπε η πρόσφυγας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Νότης Μηταράκης είπε χθες μεταξύ άλλων: «Ήρθαν στην τουρκική όχθη του ποταμού, σπρώχτηκαν προς τη νησίδα από τις τουρκικές αρχές. Επισήμως, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τους μετανάστες εντός Τουρκίας, δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση διεθνούς προστασίας, όπως δεσμεύεται η Τουρκία να κάνει από το διεθνές δίκαιο. Αντίθετα, οι τουρκικές αρχές τους έφεραν στην όχθη του Έβρου και με απειλή χρήσης βίας τους πίεσαν να έρθουν προς την Ελλάδα».