Μία νέα φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (20/7) στην Αττική και συγκεκριμένα στην περιοχή Βένιζα στα Μέγαρα και η πυροσβεστική έδωσε εντολή προληπτικής εκκένωσης του οικισμού Ζάχουλη και Παπαγιαννέικα.

Μετά από μεγάλη και πολύωρη μάχη με τις φλόγες, η φωτιά δείχνει να είναι σε ύφεση, με τις προσπάθειες τον πυροσβεστών να έχουν εστιαστεί στο να μην ξεφύγουν οι φλόγες προς το Αλεποχώρι.

Τα μηνύματα του 112

Συγκεκριμένα τα μήνυματα του 112 αναφέρουν: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Αλεποχώρι» και «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα».

Δείτε βίντεο από την περιοχή, με την πυροσβεστική να δίνει μεγάλη μάχη

Στο σημείο επιχειρούν 34 οχήματα, 95 πυροσβέστες συμπεριλαμβάνοντας 3 ομάδες πεζοπόρων, 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή είναι βόρειοι, βορειοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ.

Φωτιά στα Μέγαρα

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Παράλληλα, λόγω της φωτιάς, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου με σήμανση προς ‘Ανω Αλεποχώρι, καθώς στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της συμβολής της με την ανώνυμη οδό προς ‘Ανω Λούμπα έως το ύψος της ανώνυμου οδού προς το οικισμό Πευκενέα.