Να καεί και όχι να ταφεί ήθελε η Ντίνα Κώνστα η οποία φρόντισε να είναι ανατρεπτική μέχρι και στο θάνατό της. Η ηθοποιός, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (03/07) σε ηλικία 83 ετών βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό, και όχι μόνο, κόσμο.

Η αγαπημένη «Ντένη Μαρκορά» των «Δύο Ξένων» έφυγε από τη ζωή και ακόμα και στο θάνατο της θέλησε να είναι ασυμβίβαστη. Μέσω ανακοίνωσης, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, έκανε γνωστό πως επιθυμία της Ντίνα Κώνστα ήταν η αποτέφρωσή της να γίνει χωρίς τελετή.

«Το θέατρο μας σήμερα θρηνεί την απώλεια της σπουδαίας ηθοποιού, της μοναδικής ερμηνεύτριας δεκάδων ρόλων κάθε είδους,στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, που αγαπήθηκε από το κοινό και κατάφερε να μην ταυτιστεί με κανέναν από τους εμβληματικούς τηλεοπτικούς της ρόλους.

Συνεπής αγωνίστρια της Αριστεράς, καλή συνάδελφος, μαχητική συνδικαλίστρια, λαμπερό και ελεύθερο πνεύμα με αστείρευτο χιούμορ, η ακαταμάχητη Ντινα Κώνστα, που άφησε το στίγμα της μέσα από το έργο της, μας αφήνει φτωχότερους, στέλνοντας όμως μήνυμα συνεπείας, ήθους, εργατικότητας και αφοσίωσης ιερής στην μοναδική της αγάπη όπου και αφιέρωσε την ζωή της, το Θέατρο.

Το ΣΕΗ και όλος ο θεατρικός κόσμος θρηνεί για την απώλεια της σπουδαίας συνάδελφου Ντίνας Κώνστα. Επιθυμία της ίδιας είναι να γίνει αποτέφρωση χωρίς τελετή, όπως επίσης και αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑ.ΣΕ.Η)» αναφέρεται χαρακτηριστικά.