Τις επόμενες κινήσεις ετοιμάζει η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, με τον συνήγορό της, Θεόδωρο Μαντά, να αποκαλύπτει ότι θα προσφύγει κατά της δέσμευσης της περιουσίας της λόγω του ελέγχου αναφορικά με τον τρόπο απόκτησης της περιουσίας του γνωστού δημοσιογράφου.

«Ετοιμάζεται προσφυγή κατά της δέσμευσης περιουσίας της Μαρίας Καρρά, καθώς επιτέλους μας παραδόθηκε η διάταξη της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, με βάση την οποία έχουν δεσμευθεί τα περιουσιακά στοιχεία της. Με δικόγραφο, θα απαντάμε με αποδείξεις και θα προσβάλλουμε την απόφαση για την δέσμευση της περιουσίας.

Το ποσόν για το οποίο η κ. Καρρά ελέγχεται και έχει ήδη δεσμευμένη την περιουσία της, υπολείπεται κατά πολύ… αυτό το ύψος των περιουσιακών στοιχείων είναι κατά πολύ υποδεέστερο και από το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ, πόσο μάλλον από το ποσό των 140 εκατομμυρίων ευρώ που ακούγεται. Το σύνολο της περιουσίας είναι σαφώς μικρότερο από το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ που εμφανίζεται στα ρεπορτάζ ως το ύψος της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα», είπε αρχικά ο γνωστός ποινικολόγος στην πρωινή εκπομπή του ANT1 και συνέχισε:

«Σε εμάς έχει επιδοθεί μόνο η διάταξη της Αρχής, σχετικά με την δέσμευση της περιουσίας. Έχουμε ζητήσει να μας επιδοθεί και το πόρισμα βάσει του οποίου βγήκε αυτή η διάταξη», συμπληρώνοντας ότι «περιγράφονται ως αδίκημα… πράξεις με ποινική απαξία. Ούτε μια πράξη εκβίασης δεν αναφέρεται στο επίσημο κείμενο της διάταξης που έχω στα χέρια μου».

«Η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων επιφέρει και ποινικές ευθύνες»

Για την έρευνα μίλησε κι ο πρώην Διευθυντής Κεντρικής Υπηρεσίας ΣΔΟΕ, Θεόδωρος Φλωράτος, τονίζοντας ότι «αυτήν την στιγμή ψάχνουν πως αποκτήθηκαν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, τα ακίνητα και τα χρήματα στις θυρίδες, καθώς όπως λέγεται δεν έφταναν τα έσοδα από την εργασία του για να τα αποκτήσει».

Επιπλέον, ο κ. Φλωράτος ανέφερε ότι «η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων, από υπόχρεο υποβολής πόθεν έσχες, εκτός από το πρόστιμο, επιφέρει και ποινικές ευθύνες», ενώ για παλαιότερη έρευνα που αφορούσε τον Γιώργο Τράγκα και διεκόπη είπε:

«Παλαιότερα, που δεν υπήρχαν τα “συσχετιζόμενα ΑΦΜ”, δεδομένου ότι οι σύζυγοι που υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες δεν έχουν συχνά το ίδιο επίθετο, δεν μπορούσε να γνωρίζει ο ελεγκτής πως η κ. Καρρά είναι η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα για να συσχετίσει τον έλεγχο».