«Άναψαν» τα αίματα στον αέρα του Open ανάμεσα στον Μιχάλη Γιαννάκο και τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο με αφορμή τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή. Όλα ξεκίνησαν όταν η Ματίνα Παγώνη, που ήταν επίσης προσκεκλημένη στην εκπομπή, εξηγούσε την κατάσταση με τους γιατρούς και τις πιέσεις που δέχονται τα νοσοκομεία.

Τότε παρενέβη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, που σε υψηλούς τόνους υπογράμμισε την απουσία 7.000 υγειονομικών λόγω αναστολής για να πάρει την απάντηση -επίσης σε υψηλούς τόνους- από τον Θοδωρή Βασιλακόπουλο: «Καταρχήν δεν γίνεται να είσαι υγειονομικός και να μην πιστεύεις στην επιστήμη. Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ βασικό. Υπάρχουν ελλείψεις, πρέπει να καλυφθούν. Και υπάρχουν πάρα πολλοί επιστήμονες (…)».

Η συζήτηση συνεχίστηκε σε ηπιότερους τόνους, μέχρι τη στιγμή όπου ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε αρνητικά στην ερώτηση αν πιστεύει ότι οι 7.000 μη εμβολιασμένοι γιατροί που είναι σε αναστολή πρέπει να επιστρέψουν στα νοσοκομεία.

Τότε ο κ. Γιαννάκος του απάντησε «κι όμως ο κ. Βασιλακόπουλος είναι στην επιτροπή του υπουργείου, να τον χαίρονται». Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ακούστηκε να λέει «γα@@@ο μου» και ο κ. Γιαννάκος του απάντησε «κύριε Βασιλακόπουλε μην εκτρέπεστε, δεν είμαστε στο πεζοδρόμιο».

«Εκφράζω την επιστημονική μου άποψη, δεν μπορεί εν μέσω πανδημίας να αρνείσαι να εμβολιαστείς και να λέμε ότι πιστεύεις στην ιατρική, δεν γίνεται, αυτή είναι η άποψή μου, ας διαφωνεί ο κ. Γιαννάκος όσο θέλει» επέμεινε ο κ. Βασιλακόπουλος με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να σχολιάζει «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν». «Ε τώρα με συγχωρείτε, έχετε τον κάφρο κάθε φορά στα κανάλια για να κάνει τηλεθέαση; Να μου λέει εμένα ο αγράμματος “τρεις λαλούν και δυο χορεύουν”, έλεος, έλεος, έλεος» είπε εν εξάλλω ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Κύριε Βασιλακόπουλε, εσείς είστε γραμματιζούμενος. Ακούστε με λίγο, πρέπει να είστε ευγενής, να σέβεστε» απάντησε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Σε αυτό το σημείο μιλούσαν ξανά ο ένας «πάνω» στον άλλο και ο κ. Γιαννάκος ακούγεται να λέει «εγώ εδώ εκπροσωπώ τους εργαζομένους, εσείς δεν εκπροσωπείτε τίποτα». «Θα μου μιλήσετε για “αγράμματος” εσείς. Ο μόνος που ξέρει γράμματα στην Ελλάδα είστε εσείς. Δεν ντρέπεστε λίγο;» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.