Ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου στο οποίο νοσηλεύτηκε η μικρή Τζωρτζίνα, κατέθεσε στην ανακρίτρια και φέρεται να είπε ότι επικοινώνησε δύο φορές με το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου φέρεται να είπε πως θεωρεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου νοσεί από το σύνδρομο Μινχάουζεν.

Συγκεκριμένα, το δελτίο ειδήσεων του Alpha, υποστήριξε ότι διαθέτει αποσπάσματα της απολογίας του γιατρού, ο οποίος φέρεται να είπε στην ανακρίτρια ότι «το πρώτο (σ.σ. τηλέφωνο στο «Χαμόγελο του Παιδιού») ήταν σε επίπεδο βοήθειας, ότι δηλαδή είχαμε μία μητέρα που είχε χάσει δύο παιδιά και το τρίτο χαροπαλεύει. Τους είπα λοιπόν ότι έχουμε μια περίπλοκη κατάσταση χωρίς να επεκταθώ σε λεπτομέρειες. Το δεύτερο τηλεφώνημα ήταν πιο ξεκάθαρο και εξέφρασα τις αγωνίες μου για την τυχόν ύπαρξη συνδρόμου Μινχάουζεν και εκεί που είπαν ότι το περιστατικό ήταν εκτός των αρμοδιοτήτων τους και μου πρότειναν να απευθυνθώ στην Εισαγγελία».

Στη συνέχεια, είπε πως «επικοινώνησα με την παιδοογκολόγο και μου είπε ότι κι αυτή θεώρησε τον θάνατο της Μαλένας αιφνίδιο και περίεργο και ότι δε δικαιολογείται η υπατική ανεπάρκεια στο παιδί. Σχετικά με τον θάνατο του μωρού, όταν η μητέρα μού είπε ότι πέθανε η Ίριδα αιφνιδίως στην κούνια της, εγώ αμέσως σκέφτηκα τον θάνατο της κούνιας που έχει απροσδιόριστη αιτία».

Οι υποψίες και η συγγνώμη στους γονείς

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού, ο Ανδρέας Ηλιάδης φέρεται να ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους θεώρησε ότι συμβαίνει κάτι περίεργο. Μάλιστα, είπε πως επικοινώνησε με την ιατροδικαστή της Ίριδας, ενώ στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη στους γονείς των τριών νεκρών παιδιών στη Πάτρα, όταν εκείνοι τού ζήτησαν να σταματήσει να ασχολείται με τα άλλα δύο παιδιά.

«Πήγα μόνος μου στην ιατροδικαστική υπηρεσία και συνάντησαν την κα. Τσιόλα, με την οποία συνεργάζομαι χρόνια. Της εξέθεσα το πρόβλημα και κατάλαβα ότι γνώριζε το θέμα, γιατί η ίδια είχε κάνει νεκροψία-νεκροτομή στην Ίριδα. Ήρθε λοιπόν, η ίδια στο χώρο μας, είδε την μικρούλα και της εξέφρασα την αγωνία αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των αιφνιδίων θανάτων με κάτι γονιδιακό. Στην καριέρα μου δεν έχω συναντήσει κάτι παρόμοιο περιστατικό και ούτε αναφέρεται τέτοιο περιστατικό στην ελληνική πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης μετά την κατάθεση στην ανακρίτρια στις 8 Απριλίου 2022

«Ήρθε στο γραφείο με το σύζυγο της και μου ανέφεραν ότι δεν επιθυμούν να ασχοληθούν με κάτι που δεν έχει σχέση με το ιατρικό κομμάτι της διαδικασίας και να παραμείνω αυστήρα στο ιατρικό και εγώ συμφώνησα και ζήτησα συγγνώμη. Μετά ενδόμυχα πίστευα ότι θα ερχόταν ο πατέρας και θα με ρωτούσε αν με ανησυχεί κάτι, εάν υποπτεύομαι κάτι από τη στιγμή που έβλεπε κινήσεις από εμένα όσο αφορά την υγεία του παιδιού του, πράγμα που δεν έκανε ποτέ», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σημειώνεται, ότι οι γονείς φέρεται να δώρισαν ένα ακριβό ρολόι στον γιατρό της Τζωρτζίνας με τον ίδιο να το δωρίζει σε μία άλλη οικογένεια που βρέθηκε αντιμέτωπη με οικονομικά προβλήματα.

Το ρολόι που φέρεται να έδωσαν οι γονείς της Τζωρτζίνας στο γιατρό: