Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το έναυσμα για την έναρξη των εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάτρας – Πύργου, ο οποίος πρόκειται να μειώσει το ταξίδι ανάμεσα στις δύο περιοχές περίπου κατά 40 λεπτά.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε σε εργοτάξιο στη θέση Γεράκι, στην Αμαλιάδα, όπου όχι μόνο ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών, αλλά παρουσιάστηκαν και μακέτες με τα σχέδια του δρόμου.

Σύμφωνα με τα επίσημα σχέδια, πρόκειται για έναν δρόμο με δυο λωρίδες και ΛΕΑ, ανά κατεύθυνση, με διαχωριστική νησίδα, 8 κόμβους, 64 διαβάσεις και 15 γέφυρες. Μάλιστα, το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.

«Θα υπάρχει ένας υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος που θα συνδέει την Πάτρα με τον Πύργο και θα υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας ο δρόμος αυτός σε σύγχρονη μορφή να φτάσει μέχρι την Ολυμπία. Ένας τόπος μοναδικός, τόσο ταυτισμένος με την ιστορία ολόκληρης της πατρίδας μας. Αξίζει να έχει την πρόσβαση που του αναλογεί

. Και αυτό το έργο θα γίνει πραγματικότητα από αυτή την κυβέρνηση. Προχωράμε και σε μία σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις βελτιώνοντας την οδική ασφάλεια στον παλιό δρόμο», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του.

Ακολουθούν μακέτες με τα σχέδια για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου: