Την ώρα που η αγωνία ολόκληρης της χώρας για το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα έχει χτυπήσει κόκκινο, ο γνωστός συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας, ταράζει σήμερα τα νερά λέγοντας πως αυτή τη στιγμή η αστυνομία βρίσκεται μια ανάσα από τη λύση του αινίγματος.

Μιλώντας ο ίδιος στο Newsbeast σημειώνει με νόημα το εξής: «έχω την αίσθηση ότι θα έχουμε άμεσες εξελίξεις στο θέμα της Πάτρας. Είμαστε πολύ κοντά στο να δώσει απτά αποτελέσματα η έρευνα και να κάνει η Αστυνομία ανακοινώσεις. Είμαστε τόσο κοντά, που ενδεχομένως να γίνουν ανακοινώσεις και αυτή την εβδομάδα. Αν όχι αυτή, τότε την επόμενη».

Η οικογένεια με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα

Σύμφωνα με τον κο Μπαλάσκα, αυτή τη στιγμή η αστυνομία, η οποία πήρε τις τελευταίες ημέρες νέα στοιχεία που εμπλούτισαν την έρευνα της, περιμένει τον φάκελο με τα αποτελέσματα της επιτροπής που είχε συστήσει ιατροδικαστής κος Καρακούκης, όπου θα υπάρχουν τα αποτελέσματα από το τρίτο παιδί της οικογένειας, την Τζωρτζίνα.

Αυτά τα αποτελέσματα σύμφωνα με τον κο Μπαλάσκα «θα ανοίξουν» περαιτέρω την εικόνα που έχει ήδη σχηματίσει η αστυνομία για την υπόθεση. Απ’ ο, τι φαίνεται δηλαδή, η αστυνομία έχει ήδη καταλήξει σε ένα συμπέρασμα το οποίο αυτή τη στιγμή χρειάζεται την ενίσχυση της ιατροδικαστικής έρευνας.

«Οι δύο ανεξάρτητες έρευνες έχουν γίνει μία»

Το επίσης ενδιαφέρον στοιχείο σύμφωνα με τον κο Μπαλάσκα είναι ότι οι δυο ανεξάρτητες έρευνες που τρέχουν, δηλαδή η ιατροδικαστική και η αστυνομική…: «αυτή τη στιγμή συγκλίνουν και γίνονται μία. Είμαστε πολύ κοντά στο τελικό αποτέλεσμα. Είμαστε πολύ πιο κοντά στη λύση του προβλήματος απ’ο, τι ήμασταν την περασμένη εβδομάδα».

Κατά τον κο Μπαλάσκα, αυτό δε σημαίνει ότι η έρευνα εξαντλήθηκε. Όπως σημειώνει ο ίδιος: «Για εξάντληση της έρευνας θα μιλήσουμε με το κλείσιμο του φακέλου και την αποστολή του στην εισαγγελία Πατρών. Πριν να γίνει αυτό δεν μπορούμε να μιλήσουμε για εξάντληση των στοιχείων. Ανά πάσα στιγμή προκύπτουν νέα στοιχεία που εμπλουτίζουν την έρευνα. Το αστυνομικό σκέλος της υπόθεσης είναι παράλληλο και με άλλα σκέλη τα οποία στο τέλος θα συγκεραστούν και θα δώσουν την τελική λύση».

Τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα

Να σημειωθεί εδώ ότι σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές του Newsbeast ο πρώτος γύρος των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας έχει ήδη ολοκληρωθεί έχοντας δώσει ενδιαφέροντα στοιχεία. Αυτή τη στιγμή γίνεται η επαλήθευση των στοιχείων πριν ο φάκελος να παραδοθείς τον Σωτήρη Μπουζιάνη, τον ιατροδικαστή που ασχολείται με την υπόθεση της Τζωρτζίνας.

Γρηγόρης Λέων: « Αυτή τη στιγμή εξετάζεται το κακό σενάριο»

Πάντως σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων, ο οποίος μίλησε στο Newsbeast: «θα τοποθετηθούν στο τραπέζι όλα τα πιθανά ενδεχόμενα και θα αρχίσει η διαδικασία του αποκλεισμού βάση όλων των διαθεσίμων στοιχείων. Αυτό που διερευνάται αυτή τη στιγμή είναι το κακό σενάριο. Σε αυτό το κακό σενάριο, πρέπει να αποκλειστούν τα πάντα».

Κάτι πάντως που ερευνάται από τους ειδικούς είναι η ύπαρξη ουσιών σε αυτές τις τοξικολογικές, όπως τα παράγωγα του καλίου. Πρόκειται για ουσίες δύσκολα ανιχνεύσιμες οι οποίες μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων
Γρηγόρης Λέων

Σχολιάζοντας αυτή τη δυσκολία στην εύρεση αυτών των ουσιών ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, είπε στο Newsbeast τα εξής: «Όντως, ουσίες όπως το κάλιο είναι πιο δύσκολα ανιχνεύσιμες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το θέμα δεν είναι επιλύσιμο. Υπάρχουν ειδικές μετρήσεις για αυτές τις ουσίες, άρα είναι αυτό είναι το ενδεχόμενο, των τοξικών ουσιών δηλαδή, αυτές θα βρεθούν, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η τόσο εκτεταμένη και ενδελεχής έρευνα που γίνεται στις εξετάσεις του τρίτου παιδιού δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο αμφιβολιών. Επίσης, όσον αφορά στα φάρμακα, πέρα από τον ποιοτικό προσδιορισμό υπάρχει συνεπικουρούμενος και ο ποσοτικός προσδιορισμός. Θα απαντηθούν όλα ανάμεσα σε αυτά και αν το φάρμακο ήταν στην δοσολογία που είχαν ορίσει οι γιατροί ή αν ήταν ενδεχομένως παραπάνω.

Σάλος με τις φωτογραφίες με τις μελανιές της Τζωρτζίνας

Να σημειωθεί ότι χθες μεγάλο προβληματισμό προκάλεσαν οι φωτογραφίες που διέρρευσαν και οι οποίες έδειχαν μελανιές στα χέρια της Τζωρτζίνας ενώ σάλο προκάλεσε και η τοποθέτηση μιας εκ των νοσηλευτριών που φρόντιζαν το τρίτο παιδί της οικογένειας όταν αυτό βρισκόταν στο κέντρο αποκατάστασης.

Όπως περιέγραψε η γυναίκα στο Live News: «Εγώ με τη μητέρα της δεν είχα καλή επικοινωνία. Έτυχε μία ημέρα να λείπει η νοσηλεύτρια για δύο ημέρες και της εξήγησα ότι εγώ δεν μπορούσα το παιδί να το δεχτώ για δύο ημέρες, διότι η Τζωρτζίνα σιτιζόταν από γαστροστομία κι εγώ δεν ήξερα. Δηλαδή δεν μπορούσα να εξυπηρετήσω το παιδί» Όταν της το είπα έγινε πολύ μεγάλη φασαρία, ότι δεν γίνεται να μην πάρω το παιδί και ότι οφείλω να πάρω το παιδί, κι εάν θα έλειπε ένα μήνα η νοσηλεύτρια. Της λέω “εάν θα έλειπε ένα μήνα θα όφειλα σαν κέντρο να βρω μία λύση, αλλά σας μιλάω για δύο ημέρες”. “Όχι”, μου λέει, “θα το πάρεις, είσαι υποχρεωμένη”. “Μα κυρία Ρούλα δεν μπορώ να δώσω ούτε νερό στο παιδί σας”. Γυρνάει και μου λέει: “δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό, δεν έχει 40 βαθμούς έξω”».

Σύμφωνα με τη γυναίκα, έχασε τον αυτοέλεγχο της από όσα υποστηρίζει πως της απάντησε η μητέρα και της απάντησε: «Της απάντησα “α, συγγνώμη, γιατί εγώ τον χειμώνα έδινα στο παιδί μου νερό“».

Η μικρή Τζωρτζίνα

«Σε εμάς στο κέντρο το γέλιο και το κακάρισμά της ήταν απίστευτο. Ήταν ευτυχισμένη στο κέντρο», είπε η γυναίκα στην συνέχεια και πρόσθεσε: «Για το σπίτι δεν μπορώ να σας πω. Όμως μπορώ να σας πω ότι η συνοδός μου είπε δύο φορές ότι το πήρε κλαμένο. Όπως πολύ άσχημα παραλάβαμε την Τζωρτζίνα μετά την μαγνητική, λίγο πριν φύγει από τη ζωή. Εκείνη τη μέρα το παιδί ήταν χάλια και βέβαια ενημερώσαμε τη μητέρα. Είπαμε ότι μετά από μία ολική νάρκωση, γιατί μας είπε ότι τη μαγνητική την έκανε με ολική νάρκωση, είπαμε ότι ίσως ήταν ακόμα επηρεασμένη».