Ένα βήμα πιο κοντά βρίσκονται οι αρχές στην προσπάθεια επίλυσης του «γόρδιου δεσμού» με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως τα όσα ακούγονται ακόμα και για συλλήψεις μέσα σε αυτή την εβδομάδα, ισχύουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbeast λοιπόν, φαίνεται πως έχει ολοκληρωθεί από τους ειδικούς ο πρώτος γύρος των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας και σε αυτή τη φάση γίνεται η προσεχτική και ενδελεχής επαλήθευση των στοιχείων (δεύτερος γύρος). Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τοξικολογικές έχουν ήδη δείξει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Όπως είπε πάντως στο Newsbeast ο Σωτήρης Μπουζιάνης, ο υπεύθυνος ιατροδικαστής δηλαδή που εξετάζει την περίπτωση της Τζωρτζίνας, ο ίδιος δεν αναμένεται να μπορεί να δώσει το δικό του πόρισμα από τον συνδυασμό των εξετάσεων μέσα σε αυτή την εβδομάδα, αφού δεν τις έχει και ο ίδιος ακόμα στα χέρια του. Να σημειωθεί πως το πόρισμα του κου Μπουζιάνη θα συσχετισθεί με τα πορίσματα των εκθέσεων των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων που έχει σχηματιστεί.

Κάτι πάντως που ερευνάται από τους ειδικούς είναι η ύπαρξη ουσιών σε αυτές τις τοξικολογικές, όπως τα παράγωγα του καλίου. Πρόκειται για ουσίες δύσκολα ανιχνεύσιμες οι οποίες μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

Σχολιάζοντας αυτή τη δυσκολία στην εύρεση αυτών των ουσιών ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, είπε στο Newsbeast τα εξής: «Όντως, ουσίες όπως το κάλιο είναι πιο δύσκολα ανιχνεύσιμες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το θέμα δεν είναι επιλύσιμο. Υπάρχουν ειδικές μετρήσεις για αυτές τις ουσίες, άρα είναι αυτό είναι το ενδεχόμενο, των τοξικών ουσιών δηλαδή, αυτές θα βρεθούν, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η τόσο εκτεταμένη και ενδελεχής έρευνα που γίνεται στις εξετάσεις του τρίτου παιδιού δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο αμφιβολιών. Επίσης, όσον αφορά στα φάρμακα, πέρα από τον ποιοτικό προσδιορισμό υπάρχει συνεπικουρούμενος και ο ποσοτικός προσδιορισμός. Θα απαντηθούν όλα ανάμεσα σε αυτά και αν το φάρμακο ήταν στην δοσολογία που είχαν ορίσει οι γιατροί ή αν ήταν ενδεχομένως παραπάνω.

Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων
Γρηγόρης Λέων

«Επειδή στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, αρχικώς υπήρξαν τα μη ειδικά ευρήματα τώρα η κατάσταση θα κινηθεί ως εξής: θα τοποθετηθούν στο τραπέζι όλα τα πιθανά ενδεχόμενα και θα αρχίσει η διαδικασία του αποκλεισμού βάση όλων των διαθεσίμων στοιχείων. Αυτό που διερευνάται αυτή τη στιγμή είναι το κακό σενάριο. Σε αυτό το κακό σενάριο, πρέπει να αποκλειστούν τα πάντα».

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα λοιπόν, απομακρύνεται το σενάριο που θέλει ακόμα και αυτή την εβδομάδα συλλήψεις. Την ίδια στιγμή ούτε οι καταθέσεις όλων των γιατρών έχουν ολοκληρωθεί αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας δεν έχουν ακόμα καταθέσει. Πάλι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι συγκεκριμένοι γιατροί που έζησαν επί μήνες την Τζωρτζίνα και την είδαν σε διαφορετικές φάσεις σημειώνουν ότι όσο βρισκόταν το τρίτο παιδί της οικογένειας στα χέρια τους, το μόνιτορ του καρδιολογικού ελέγχου ήταν πάντα «καθαρό».

Τα τηλεφωνήματα της μητέρας μόλις άρχισε να συζητείται έντονα η υπόθεση

Όσον αφορά τη δυσαρέσκεια της μητέρας, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, προς ανθρώπους που μιλούν σε media και τηλεοπτικές εκπομπές, πηγή του Newsbeast αναφέρει πως άνθρωπος που τοποθετήθηκε για το θέμα, ανάμεσα στους πολλούς που έχουν μιλήσει από διάφορες θέσεις στα media, δέχθηκε ένα σε έντονο τόνο τηλεφώνημα από την μητέρα των τριών παιδιών.

Υπόθεση τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα

Σε αυτό, η μητέρα κατηγόρησε τους γιατρούς για δική τους ολιγωρία στη μη εύρεση των προβλημάτων υγείας από την οποία σύμφωνα με την ίδια κατέληξαν τα τρία παιδιά της. Σε εκείνη τη φάση, η μητέρα ισχυρίστηκε ότι η βασική αιτία των θανάτων των παιδιών της ήταν μια κοινή γενετική πάθηση που ακόμα δεν είχε ανιχνευθεί. Ο εν λόγω άνθρωπος μάλιστα της απάντησε πως σε κάθε περίπτωση και ενώ συναισθάνεται τον πόνο της μητέρας, δεν πρέπει να χαθεί και η εμπιστοσύνη του κόσμου απέναντι σε γιατρούς και ιατροδικαστές.

Το βαρύ κλίμα στην πόλη

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα στην Πάτρα είναι βαρύ, σχεδόν εκρηκτικό για την μητέρα των τριών παιδιών. Η πόλη σύμφωνα με τις πηγές του Newsbeast εκεί, «βράζει» συζητώντας το θέμα από το πρωί μέχρι το βράδυ, με μια τρομερή ανυπομονησία των κατοίκων να δοθούν απαντήσεις στο θέμα, ανυπομονησία που έχει φτάσει να παίρνει ακόμα και διαστάσεις θυμού. Δεν είναι λίγοι μάλιστα όσοι φοβούνται πως όσο «τρενάρει» η υπόθεση αυξάνεται και η πιθανότητα να δεχτεί η μητέρα από bullying έως λιντσάρισμα.

Τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα

«Όπως σημειώνει ο ίδιος άνθρωπος: «η μητέρα δέχεται απειλές, κάποιοι έχουν πετάξει πέτρες στο σπίτι της. Έχει ήδη γίνει δίκη σε κοινωνικό επίπεδο στην Πάτρα και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».