Ένα χιουμοριστικό ποστ, με μεγάλη δόση (αυτό)σαρκασμού έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, με αφορμή την υπόθεση της έρευνας για τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Ο ιατροδικαστής συνέδεσε την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με τον κορονοϊό και σχολίασε με καυστικό τρόπο ότι ευτυχώς αυτή θα έχει μικρότερη διάρκεια από την πανδημία και έτσι δεν θα χρειαστεί να μάθουμε όλους τους ιατροδικαστές, όπως έγινε αντίστοιχα με τους λοιμωξιολόγους.

«Ευτυχώς που η υπόθεση της Πάτρας θα έχει μικρότερη διάρκεια από την Covid-19 γιατί αλλιώς μετά τους λοιμωξιολόγους θα μάθετε και όλους τους ιατροδικαστές!» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γρηγόρης Λέων.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων έχει πει πολλές φορές ότι το φαινόμενο της ασφυξίας δεν θα πρέπει να αποκλειστεί στην περίπτωση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα. Με μια ανάρτηση στο Facebook παρέθεσε πρόσφατα ένα απόσπασμα από βιβλίο της ιατροδικαστικής για την ασφυξία και το συσχέτισε με έκθεση για τα κορίτσια στη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Διαβάζω σε έκθεση: “Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων”. Διαβάζω στο βιβλίο ιατροδικαστικής στο κεφάλαιο της ασφυξίας». Μετά κοινοποιεί φωτογραφία από το απόσπασμα στο βιβλίο.

«Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες» γράφει ο κ. Λέων.

Διαβάζω σε έκθεση: «Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων».Διαβάζω στο βιβλίο ιατροδικαστικής στο κεφάλαιο της ασφυξίας:

Posted by Grigoris Leon on Monday, March 14, 2022