Με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που κοινοποιήθηκε και στον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ζητά τη διαγραφή των επιβληθέντων προστίμων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους διατυπώνει το σχετικό αίτημα, ο κ. Παπαγεωργόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι η Θ΄ Δ.Ο.Υ. με σημερινό της έγγραφο, γνωστοποιεί στο Δήμο ότι δεν εντάσσεται στη ρύθμιση της περαίωσης του χρέους του γιατί δεν είναι επιτηδευματίας.

Ωστόσο σχολίασε ότι η δέσμευση των καταθέσεων του Δήμου προ μηνών και η επιβολή των προστίμων που «ανέβασαν» το ποσό των οφειλών στην εφορία από τα 7,2 εκατ. ευρώ που υπεξαιρέθηκαν στα 22 εκατ. ευρώ, οφείλονται στην αντιμετώπιση του Δήμου ως επιτηδευματία.

Με αφορμή την κατάθεση στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης του τελικού πορίσματος της οικονομικής επιθεωρήτριας για την υπόθεση, που ανεβάζει το χρέος του Δήμου σε 51,4 εκατ. ευρώ, ο κ. Παπαγεωργόπουλος εκτίμησε ότι από το ποσό αυτό τα 35 περίπου εκατομμύρια είναι πρόστιμα και προσαυξήσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα υπόλοιπα 16,4 εκατ. είναι οι καθαρές οφειλές.

Δεδομένου ότι οι βεβαιωμένες οφειλές του Δήμου προς τη Θ’ Δ.Ο.Υ. είναι 7,2 εκατ. άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα υπόλοιπα 9,2 να αφορούν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Τόνισε πάντως, ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ειδοποίηση από τα ταμεία προς το Δήμο.