Όσα πέρασε στο Κίεβο όπου είχε πάει για δουλειά περιέγραψε ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης, εκπρόσωπος εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου της ουκρανίας στην Ελλάδα. Μετά από αρκετές μέρες κατάφερε να περάσει στη Ρουμανία και σήμερα επιστρέφει στην Ελλάδα.

«Ήμουν στο Κίεβο 4-5 ημέρες πριν ξεκινήσει ο πόλεμος και 24 Φεβρουαρίου ήταν να επιστρέψω το απόγευμα στην Ελλάδα. Ήμουν εκεί για την υπογραφή κάποιων συμφωνιών. Στις 24 του μήνα ξυπνήσαμε με σειρήνες και άλλαξαν τα πάντα», είπε ο κ. Δημητριάδης στο Mega.

«Η κατάσταση εκεί είναι πολύ δύσκολη, έχω πολλούς φίλους σε όλες τις περιοχές. Μετά μετακινήθηκα στη δυτική Ουκρανία, όπου συνάντησα χιλιάδες αυτοκίνητα, ουρές στα βενζινάδικα, περίμενα τρεις ώρες για να βάλω βενζίνη. Ο κόσμος κοιμάται στο δρόμο μέχρι να φύγει. Εχτές αποφάσισα να περάσω στην Ελλάδα μέσω κάποιου συνοριακού σταθμού, και είδα χιλιάδες κόσμου έξω από τα σύνορα, ουρές χιλιομέτρων», περιέγραψε ο ίδιος.

«Υπάρχει καθυστέρηση στα σύνορα»

«Οι περισσότεροι που είδα στο Κίεβο έχουν μείνει στη χώρα, κάποιοι πήγαν σε εξοχικά που είχαν έξω από το Κίεβο. Κάθε λίγο ηχούν οι σειρήνες και πρέπει να κατεβαίνεις με τα πόδια στο καταφύγιο. Οι επιχειρηματίες που συνεργάζομαι δεν έφυγαν. Υπάρχει ελπίδα αν και ο κόσμος δεν πιστεύει στη συνάντηση που θα γίνει σήμερα το πρωί. Πρέπει να τελειώσει αυτό, οι συνέπειες είναι πολύ μεγάλες για όλη την Ευρώπη», τόνισε.

«Υπάρχει καθυστέρηση στα σύνορα από την πλευρά της Ουκρανίας, ελέγχονται όσοι βγαίνουν, πολίτες – άντρες 18 έως 60 ετών δεν μπορούν να φύγουν από τη χώρα. Στη Ρουμανία όταν φτάνεις από τα σύνορα υπάρχουν πολλά ΜΜΕ από διάφορες χώρες, και πολλοί εθελοντές, είναι συγκινητικό», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Δημητριάδης.