Μετά τον συναγερμό που έχει σημάνει στον Διόνυσο από την εμφάνιση λύκου, που φέρεται να κατασπάραξε δύο σκυλιά, φαίνεται πως και τα αγριογούρουνα ξανακάνουν την εμφάνισή τους στα βόρεια της Αττικής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Live News, αγριογούρουνα εμφανίστηκαν σε ένα οικόπεδο στην Εκάλη, μέρα μεσημέρι την περασμένη εβδομάδα. Τα ζώα εμφανίζονται στον αστικό ιστό, όντας προφανώς σε αναζήτηση τροφής.

Σύμφωνα με τον καθηγητή της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Χρήστο Βλάχο ,η αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων στην Ελλάδα είναι εκρηκτική την τελευταία διετία και σήμερα είναι πιο επιτακτική από ποτέ η εκπόνηση μελέτης ολοκληρωμένης διαχείρισης της άγριας πανίδας στη χώρα μας.

Βέβαια, για να είναι πιο αποτελεσματική η διαχείριση του πληθυσμού των αγριογούρουνων στη χώρα μας, ο κ. Βλάχος επισήμανε ότι είναι αναγκαία η χάραξη και η υλοποίηση μιας νέας πολιτικής κυνηγιού, αφού για να μειωθεί ο πληθυσμός των αγριογούρουνων, πρέπει να ελαττωθούν τα αναπαραγόμενα άτομα. «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμόζεται ένα σύστημα έντονου κυνηγιού, προτού τα ζώα εισέλθουν σε αναπαραγωγική διαδικασία», εξήγησε.

Έτσι, μπορεί το κυνήγι να μην αποτελεί από μόνο του τη λύση στο πρόβλημα της αύξησης του πληθυσμού των αγριογούρουνων, αλλά σύμφωνα με τον καθηγητή του ΑΠΘ, «το κυνήγι αποτελεί έναν ουσιαστικό παράγοντα θνησιμότητας, που μπορεί αθροιστικά να συμβάλλει καθοριστικά στη συγκράτηση του πληθυσμού του αγριογούρουνου σε πολλές περιπτώσεις».