Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται αναφορικά με την φάλαινα, την οποία αντίκρισαν το πρωί της Παρασκευής (28/1) στον Άλιμο λίγα μέτρα μακριά από την παραλία και που από εκείνη την ώρα δέχεται την ιατρική βοήθεια και τη φροντίδα ειδικών επιστημόνων και δυτών. Φαίνεται, λοιπόν, πως ο «Σωτήρης», όπως ονόμασαν τον νεαρό Ζιφιό, ενώ ήταν σοβαρά τραυματισμένος άρχισε να ανταποκρίνεται στη θεραπεία και έτσι αποφασίστηκε να γίνει προσπάθεια να οδηγηθεί σε βαθύτερη περιοχή από την ομάδα Διάσωσης του ΑΡΙΩΝ και τους δύτες καθώς έπλεε ικανοποιητικά. Αυτό αναγράφει η βραδινή ανάρτηση στο Facebook που έγινε από την ομάδα Διάσωσης του Αρίων, η οποία επισημαίνει επίσης το εξής:

Το θηλαστικό απομακρύνθηκε από την παραλία του Φλοίσβου, ωστόσο ο ΑΡΙΩΝ θα βρίσκεται σε επιφυλακή τις επόμενες 48 ώρες. Ακόμα η ομάδα απευθύνει έκκληση αν εντοπιστεί ξανά σε άλλη περιοχή σε αβαθή να ειδοποιηθεί το πλησιέστερο λιμεναρχείο και ο ARION.ogr.

Αργότερα το βράδυ, αποφασίστηκε να γίνει προσπαθεια να οδηγηθεί ο νεαρός Ζιφιός σε βαθύτερη περιοχή από την ομάδα…

Posted by ARION on Friday, January 28, 2022

Υπενθυμίζεται πως από τη λεπτομερή κλινική εξέταση διαπιστώθηκε ότι φέρει σοβαρή κάκωση στην κάτω σιαγόνα (ρύγχος) και πολλαπλά επιφανειακά τραύματα στο δέρμα. Έγινε αιμοληψία για τη διενέργεια αιματολογικών, βιοχημικών και ιολογικών εξετάσεων για τη διερεύνηση και πιθανών άλλων παθολογικών καταστάσεων. Από τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι η φάλαινα παρουσιάζει σοβαρή αφυδάτωση, λευκοπενία και αναιμία, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, εμφανίζει σημάδια εγκεφαλίτιδας γι’ αυτό και έχασε τον προσανατολισμό του.

Αναμένονται τα αποτελέσματα ιολογικών και άλλων εξιδεικευμένων εξετάσεων από την Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Στο θηλαστικό χορηγείται υποστηρικτική αγωγή με υγρά, ηλεκτρολύτες καθώς και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.